Ingezonden persbericht


Persbericht

Dagelijkse FC Knudde-cartoon op NUsport.nl

~ Toon van Driel cartoon exclusief online op sportsite ~

Amsterdam, 3 maart 2008 - Met ingang van vandaag is er op NUsport.nl de sportsite van NU.nl een FC Knudde-cartoon te zien van Toon van Driel. De tekenaar zal iedere dag een actueel thema onder de loep nemen. De eerste cartoon gaat over de belastingaanslag van Marco van Basten.

FC Knudde is een begrip. De strip in het AD bestaat dit jaar 35 jaar. Van Driel beschouwt de samenwerking met NUsport.nl als een nieuwe stap. "Ik heb mooie plannen rondom de strip. Mijn droom is om van mijn geesteskind uiteindelijk een online animatiesportsatire te maken."

Laurens Verhagen, hoofdredacteur van NU.nl en NUsport.nl, is ook ingenomen met de komst van Toon van Driel. "Voor hele generaties is FC Knudde een monument. Mijn halve schoolklas had een Knudde-agenda. Het is fantastisch dat van Driel zijn keuze op NUsport.nl heeft laten vallen."

NUsport.nl werd in oktober 2007 gelanceerd en trok in januari 367.000 unieke bezoekers per maand (cijfers STIR).

BERICHT VOOR DE REDACTIE

De Knudde-cartoons zijn hier te zien.

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van websites, waaronder ilse.nl, Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca 79 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites Kaboem.nl, CU2.nl en de jongerenportalen van Yourscene.nl zijn onderdeel van ilse media dochter newrulez. Daarnaast exploiteert ilse media de vrouwen- en woonsites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl, een website van Programmabladen AKN. Het hele ilse media netwerk heeft per maand ruim negenhonderd miljoen pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers, met ruim 80 publiekstijdschriften en ruim 125 websites de grootste multimediale uitgever van Nederland. In 2006 haalde Sanoma Uitgevers en haar deelnemingen een omzet van 531 miljoen euro. Inclusief dochterondernemingen heeft Sanoma Uitgevers bijna 2000 medewerkers. Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern SanomaWSOY. Sanoma Magazines is met 300 tijdschriften in dertien landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl