Port of Rotterdam

Janny Kok ontvangt sleepanker van Havenbedrijf

04-03-2008

Maandagavond 3 maart 2008 ontving de Rotterdamse vertaler/journalist Janny Kok het Sleepanker uit handen van André Toet, directeur van het Havenbedrijf. Dit is een hoge onderscheiding van de algemene directie van het Havenbedrijf die slechts enkele malen per jaar wordt uitgereikt aan personen die lange tijd op voortvarende wijze een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan het welzijn van de haven.

Janny Kok (58) werkt sinds1978 als vertaler/tolk en sinds 1979 als journalist. Haar nieuwsgierigheid is haar grote drijfveer achter haar loopbaan, vindt ze zelf op haar site met de mooie naam en typische ondertoon 'The all new homepage of Janny Kok'. De haven profiteert daar al vele jaren van deze nieuwsgierigheid. "Op een geheel eigen wijze drukt ze altijd haar stempel op de persconferenties rondom de Rotterdamse haven. Ze frequenteert dit soort bijeenkomsten en is daarop een constante factor. Haar verhalen zijn altijd goed leesbaar en etaleren een gedegen kennis. Ze is zondermeer de best ingevoerde vrouw van de Rotterdamse haven", aldus André Toet, directeur van het Havenbedrijf.

Dankzij haar gedrevenheid en haar voortreffelijke kennis van de Engelse taal verhaalt zij ook in het buitenland over de haven. In haar werk toont ze altijd een genuanceerde voorliefde voor de Rotterdamse haven. Ze doet daar kond van in gespecialiseerde media als De Lloyd, Schuttevaer, Fairplay, Maritiem Nederland en Navigator. In het verleden werkte ze ook voor dagbladen als De Stem en het AD en voor de lokale radio. Janny Kok is een van de drijvende krachten achter havenpersvereniging Kyoto, eerst als gewoon lid, toen als penningmeester en tegenwoordig als secretaris én 'aanspreekpunt'. Of het nu gaat om De krijsende Krengen of om The Marine Club Rotterdam Janny Kok manifesteert zich maar wat graag als geboren, getogen en springlevende Rotterdammer.

André Toet (links) met Janny en Jaap Kok en het sleepanker. Het sleepanker is ontworpen door kunstenaar Eric Claus.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.