Gemeente Sint-Michielsgestel


Conceptplan toerisme en recreatie gereed

maandag 18 februari 2008

Presentatie op 3 maart

In september 2007 is de gemeente Sint-Michielsgestel gestart met het ontwikkelen van een toeristisch-recreatief ontwikkelingsplan (TROP). Op maandag 3 maart wordt het conceptplan gepresenteerd. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

In het TROP wordt beschreven hoe vorm gegeven wordt aan toerisme en recreatie in de gemeente. Dit onderdeel is in de gemeente nog relatief beperkt ontwikkeld. Met het TROP wil de gemeente hierin een duidelijkere lijn aanbrengen. Het plan moet antwoord geven op vragen als wat men kan verwachten van toerisme en recreatie in Sint-Michielsgestel.

Interacties proces
Bij het maken van het plan werkt de gemeente nauw samen met verschillende partijen. In oktober 2007 heeft het bureau NL RNT interviews gehouden met onder andere belangenorganisaties en ondernemers. Ook zijn er bijeenkomsten en workshops georganiseerd waarin de aanwezigen samen discussieerden over hoe toerisme en recreatie in de gemeente eruit moet zien. In totaal hebben ongeveer tachtig personen hun bijdrage geleverd.

Samenvatting op website
In de week van 25 februari wordt een uitvoerige samenvatting van het concept ontwikkelingsplan op de website geplaatst. U kunt deze dan alvast doorlezen.

Bijeenkomst
Op 3 maart wordt het conceptplan 'Sint-Michielsgestel het groene buiten!' gepresenteerd aan betrokken partijen en geĂŻnteresseerden. Deze bijeenkomst vormt het sluitstuk van het interactieve proces. Na de presentatie is er volop ruimte voor vragen en opmerkingen. Ook worden dan gezamenlijk de discussiepunten vastgesteld en worden conclusies getrokken.
Na deze avond wordt de definitieve versie gemaakt. Deze wordt vervolgens voorgelegd aan het college van B&W en de gemeenteraad.

De bijeenkomst vindt plaats in het gemeenschapshuis De Huif in Sint-Michielsgestel. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar i.langeraap@sint-michielsgestel.nl.
---