Gemeente Westvoorne


Informatieavond glasintensiveringsgebied Tinte

Het gemeentebestuur van Westvoorne wil samen met bewoners en tuinders het glasintensiveringsgebied Tinte zo goed mogelijk inrichten. Daarom wordt hiervoor een Gebiedsvisie opgesteld. Bewoners, tuinders en andere belanghebbenden kunnen een actieve bijdrage leveren. Dit kan via een aantal workshops onder leiding van een landschapsarchitect. Het proces start met een openbare informatieavond op maandag 3 maart.

In de Gebiedsvisie staat het landschap centraal. Voor concrete maatregelen valt te denken aan extra groenaanleg, bomen en beplanting, aanpassen van waterlopen. Ook kan het zijn dat met name glasbedrijven (deels) verplaatst worden om beter in het landschap te passen, of dat de verkeerssituatie op onderdelen wordt gewijzigd.

Workshops

In dit stadium zijn er nog geen concrete vastliggende plannen. Het gemeentebestuur vindt het namelijk van wezenlijk belang dat de visie tot stand komt in samenwerking met de belanghebbenden: bewoners, tuinders, de gemeente Brielle, andere overheden en betrokken maatschappelijke organisaties. Deze belanghebbenden kunnen actief deelnemen aan een serie workshops. Hier kunnen zij hun suggesties en ideeën over het gebied kwijt. De workshops worden geleid door DN Urbland, bureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, uit Delft. De eerste workshop is inmiddels gepland voor donderdag 27 maart. U kunt zich nu al opgeven voor de workshops bij mevrouw Esther Juurlink van De Wijde Blik, het communicatiebureau dat bij dit project betrokken is, via juurlink@dewijdeblik.com of telefoonnummer 015 - 212 57 98.

Spelregels

U kunt zich als particulier of als vertegenwoordiger van een belangengroep opgeven voor de drie geplande workshops. Wie deelneemt aan de workshops, gaat akkoord met de volgende spelregels.


* De meningen en suggesties van de deelnemers kunnen bijdragen aan het concept Gebiedsvisie, maar uiteindelijk zal de gemeenteraad van Westvoorne een besluit nemen over de Gebiedsvisie.
* Deelname aan de workshops heeft op geen enkele manier gevolgen voor de rechtspositie van de deelnemers. Alle thans bestaande rechten blijven onverkort gehandhaafd. Net zo min als dat deelname aan deze workshops de deelnemers ooit kan worden tegen geworpen, in het kader van welk soort procedures dan ook, nu en in de toekomst.

* Dit open planproces met workshops is geen vervanging van de formele inspraak. Inspraak rond de gebruikelijke besluitvormingsmomenten blijft dus mogelijk.
* Er zijn meerdere workshops. De bedoeling is dat steeds dezelfde deelnemers meedoen. Dit om te voorkomen dat er elke keer nieuwkomers moeten worden bijgepraat of discussies telkens opnieuw worden gevoerd. Wie zich opgeeft voor de eerste workshop, heeft dus ook de intentie om aan alle andere workshops mee te doen.
* Elke workshop heeft een maximum aantal deelnemers van 50, die in groepjes van 10 uiteen gaan. Deze maxima worden bereikt op volgorde van aanmelding: wie er het vroegst bij is, maakt de meeste kans op deelname.

* Binnen het maximum aantal deelnemers geldt een vaste verdeling. Zodoende wordt elke belangengroep voldoende gehoord. De vaste verdeling is als volgt:


- Bewoners in het glasintensiveringsgebied Tinte: 15


- Bewoners van buiten het gebied: 5


- Tuinders in het glasintensiveringsgebied Tinte: 15


- Tuinders van buiten het gebied (het `verspreide glas'): 5


- Andere belanghebbenden en instanties: 10


* Raadsleden kunnen de workshops bijwonen als toeschouwer. Zij nemen er niet aan deel en maken dus ook geen deel uit van het maximum aantal deelnemers.

* Journalisten kunnen niet aanwezig zijn.
* Na elke workshop wordt een nieuwsbrief gepubliceerd. Dit is geen formeel verslag in de betekenis van notulen, maar een sfeerimpressie van wat er bereikt is. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

* Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Informatieavond

Het proces start met een openbare informatieavond. Hiervoor hoeft u zich niet op te geven.


* Plaats: Hotel `t Wapen van Marion, Zeeweg 60, 3233 CV Oostvoorne
* Datum: maandag 3 maart a.s.

* Zaal open: 19.30 uur

* Aanvang: 20.00 uur