Gemeente Zwolle

Agenda korte raadsvergadering maandag 3 maart 2008

Voorbereidingsbesluit voor het perceel Spoolderenkweg 1

De raad wordt gevraagd een voorbereidingsbesluit te nemen voor het perceel Spoolderenkweg 1. Op 3 juli heeft de Grontmij, namens Waterschap Groot Salland, een aanvraag bouwvergunning ingediend voor het plaatsen van een extra nabezinktank op de RWZI op het betreffende perceel. De locatie maakt deel uit van het bestemmingsplan "Industrieterrein Westenholte" en heeft de bestemming "agrarische doeleinden". Het bouwplan is dan ook in strijd met het bestemmingsplan. Om toch medewerking te kunnen verlenen dient er een voorbereidingsbesluit te worden genomen. Het voorstel komt rechtstreeks in de raad zonder commissiebehandeling.

Wijkanalyse Veerallee

De raad wordt gevraagd kennis te nemen van de wijkanalyse Veerallee en in te stemmen met de gekozen speerpunten:
* Hart voor de wijk;

* Binnen bereik;

* Een voortreffelijk milieu;

* Meten is weten.

Onder de noemer "De gemeenteraad in gesprek met ...." heeft de raad besloten in 2005 met de bewoners van een aantal wijken in gesprek te gaan. Enerzijds om te horen wat belangrijke thema´s in een wijk zijn, anderszijds vanuit de behoefte om kunnen beoordelen of het ingezette beleid voldoende is of dat ander beleid nodig is voor de instandhouding of verbetering van het woon-en leefklimaat van een wijk. Op respectievelijk 6 maart 2007 en 11 april 2007 heeft de raad gesproken met inwoners van de wijk Veerallee. Dit heeft geleid tot een opdracht aan het college van B&W voor het maken van een wijkanalyse. De concept-wijkanalyse is op 15 januari 2008 door de raadsleden besproken in de wijk Veerallee. Het voorstel is op 11 februari 2008 besproken in de commissie Bestuur. De commissie heeft het voorstel als A-onderwerp doorgeleid naar de raad met dien verstande dat het voorstel op onderdelen zou worden aangepast. In bijgaand raadsvoorstel zijn deze wijzigingen qua geluidsoverlast en openbaar vervoer verwerkt.

Aanpassen tarieventabel i.k.v. uitbreiding parkeerregulering Assendorp en Dieze

De raad wordt gevraagd de tarieventabel aan te passen in het kader van uitbreiding parkeerregulering Assendorp en Dieze. Door het college van B&W is na overleg met de buurt en de werkgroep Dieze Parkeren besloten de parkeerregulering in Assendorp en Dieze met een klein aantal straten uit te breiden. De grenzen zoals genoemd in de Tarieventabel behorende bij de Verordening Parkeerbelastingen 2008 dienen daarmee in overeenstemming te worden gebracht, zodat in deze straten dezelfde bedragen voor vergunningen en betaald parkeren van toepassing zijn. Het voorstel komt rechtstreeks in de raad zonder commissiebehandeling.

Ceintuurbaan: uitvoeringskrediet deelproject 3, 4 en 5

De raad wordt gevraagd in te stemmen met de realisatie van de deelprojecten 3, 4 en 5 van het Ceintuurbaanprogramma en hiervoor een uitvoeringskrediet ter beschikking te stellen van ¤ 24,1 miljoen (exclusief BTW) en dit te dekken uit de Reserve Stadsuitleg, de stelpost investeringen grote projecten, een vrijval in het krediet voor de reconstructie van de aansluiting A-28 Ceintuurbaan, een reservering in het Spaarfonds, het restant krediet van de provinciale GSB-bijdrage t.a.v. bereikbaarheid en bijdragen van provincie en Rijk. De reconstructie van de Ceintuurbaan heeft tot doel om de doorstroming op dat deel van de buitenring te vergoten en de oversteekbaarheid voor langzaam verkeer te verbeteren. De reconstructie is onderverdeeld in vijf deelprojecten. Deelproject 1 is inmiddels gerealiseerd, de start van deelproject 2 is afhankelijk van de benodigde grondverwerving. Het voorstel komt rechtstreeks in de raad zonder commissiebehandeling.

Aanwending middelen die toegevoegd worden aan de algemene uitkering van het gemeentefonds voor armoedebestrijding en verordening inkomensondersteunende maatregelen.

De raad wordt gevraagd de middelen, die het rijk in 2008 en 2009 via de algemene uitkering van het gemeentefonds extra beschikbaar stelt voor armoedebestrijding, te bestemmen voor maatregelen ter bevordering van de situatie van kinderen die in een armoedesituatie leven en deze gelden toe te voegen aan het budget dat beschikbaar is gesteld voor armoedebestrijding. Daarnaast wordt de raad gevraagd in te stemmen met het eenmalig verstrekken van een tegemoetkoming in 2008 aan huishoudens die moeten rondkomen van een inkomen lager of gelijk aan 115% van de norm voor algemene bestaanskosten, zoals die geldt in het kader van de Wet Werk en Bijstand ter bestrijding van de uitgaven voor kinderen van 4 tot 18 jaar voor deelname aan activiteiten of het volgen van scholing of opleiding. Voorgesteld wordt om de kosten van deze eenmalige tegemoetkoming ten laste te brengen van de middelen die beschikbaar zijn gesteld voor armoedebestrijding. Als laatste wordt de raad gevraagd de verordening inkomensondersteunende maatregelen 2006 in te trekken en de verordening inkomenondersteunende maatregelen 2008 vast te stellen. Het voorstel komt rechtstreeks in de raad zonder commissiebehandeling.

Bron: Raadsgriffie
Datum van 21-02-2008 tot 03-03-2008