Time : 08:00:00
Date : 26 February 2008
Sender Name: Kinepolis Group

Kinepolis Group en National Geographic presenteren U2-concertfilm in 3D in België, Frankrijk en Spanje

Naar aanleiding van de concerttournee van U2, 'Vertigo Tour', werd een concertfilm van de U2-rockgoden, geheel in 3D gedraaid. Meer dan
1.200 zalen wereldwijd zullen deze eerste liveactiefilm in 3D ooit vertonen, waaronder alle Belgische, Franse en Spaanse Kinepoliscomplexen.

Op 3 maart gaat U2 3D in Kinepolis Frankrijk in première, op 9 april in Kinepolis België, en op een nog te bepalen datum in Kinepolis Spanje. Kinepolis Group gelooft sterk in de 3D-toepassing van digitale cinema. Niet minder dan 19 van z'n Europese complexen kregen inmiddels gloednieuwe 3D-installaties. Na 'Beowulf' (november 2007) en 'Fly me to the Moon' (België, januari 2008) is dit de derde 3D-film bij Kinepolis.

U2 in 3D

De concertfilm werd begin 2006 ingeblikt tijdens een van de slotconcerten op Zuid-Amerikaanse bodem van de U2 concerttournee 'Vertigo Tour'.
Bij het draaien van deze concertfilm werden kosten noch moeite gespaard. De regisseur beschikte in totaal over meer dan 100 u footage, en de film verzamelde het meest indrukwekkende arsenaal aan technische middelen ooit in deze categorie films. Tal van camera's katapulteren de filmbezoeker op scene, achter de coulissen, en tussen het dolenthousiaste Zuid-Amerikaanse publiek.
Dankzij de synergie tussen digitale klank en digitaal reliëfbeeld, en de sterk vernieuwende camera-invalshoeken en zoom-ins, voelt de U2-liefhebber echt letterlijk de energie die band en publiek met elkaar uitwisselen, en maakt hij deel uit van de actie. De internationale filmrechten zijn in handen van National Geographic, bekend om zijn hoogkwalitatieve docufilms.
Trailers, foto's en uitgebreide informatie over 'U2 3D' vindt u op http://www.u23dmovie.com/

Kinepolis en 3D

De 3D-technologie is met de digitalisering in een ware stroomversnelling gekomen. Kinepolis onderkende die trend van meet af aan, en voorzag inmiddels Dolby 3D Digital Cinema in 19 van zijn complexen, waarvan 10 in België, 6 in Frankrijk en 3 in Spanje. Het systeem steunt op een samenwerkingsverband met Dolby Laboratories Inc., Barco en Texas Instruments (DLP Cinema ®).
In november 2007 presenteerde Kinepolis zijn eerste 3D-film 'Beowulf'.Begin 2008 volgde in België de 3D-film 'Fly me to the Moon'. De concertfilm 'U2 3D' is nu al de derde 3D-film sinds de lancering van 3D Cinema door Kinepolis.
Filmfans kunnen de heldere, kwalitatief hoogstaande reliëfbeelden door een Dolby 3D-bril bekijken.

Contact:
Kinepolis Press Service
E kinepolispressservice@kinepolis.com

URL: http://www.u23dmovie.com/ http://www.kinepolis.com

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR Link to Press Release - UK