Amsterdam Airport Schiphol

Published: 09:00 03.03.2008 GMT+1 /Source: Schiphol Group /AEX: SCHIPHOL /ISIN:

Nieuw vrachtgebouw voor Rhenus Freight Logistics

Rhenus Freight Logistics heeft met Schiphol Real Estate een huurovereenkomst ondertekend voor een nieuw vrachtgebouw aan het vrachtplatform op Schiphol-Zuidoost. Het gebouw krijgt 8.000 m² bedrijfsruimte en 2.000 m² kantoorruimte en is bedoeld voor de zogenoemde eerste en tweede linie overslagactiviteiten; de afhandeling en expeditie van goederen.

De huurovereenkomst is ondertekend door Otto Ambagtsheer, plaatsvervangend directeur van Schiphol Real Estate, en Kees Verkerk en Paul Parramore, respectievelijk CEO en COO van Rhenus B.V. Rhenus Freight Logistics is voortgekomen uit de voormalige logistieke onderneming TMI, die in 2007 is overgenomen door Rhenus AG & Co KG uit Duitsland.

Schiphol-Zuidoost fase II ontwikkelt zich tot een centrum voor expediteurs en logistieke dienstverleners met directe toegang tot het vrachtplatform. Hierdoor wordt het voor bedrijven zoals Rhenus Freight Logistics mogelijk de regie uit te voeren over zowel hun afhandelings- als hun expeditie-activiteiten. Deze ontwikkeling levert een belangrijke bijdrage aan de mainportpositie van Amsterdam Airport Schiphol.

In het nieuwe pand van Rhenus Freight Logistics zullen de luchtvrachtactiviteiten worden ondergebracht van de bedrijven Road Air, KDS Cargo, Racon Air, Rhenus Wilmink en het afhandelingsbedrijf Airport Cargo Handling.

Het vrachtgebouw wordt ontworpen door Rene van Zuuk Architecten uit Almere. De bouw zal van start gaan in de tweede helft van 2009. Naar verwachting wordt het nieuwe vrachtgebouw in de eerste helft van 2010 opgeleverd.

024-2008/gc

Schiphol Real Estate
Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed op en rond luchthavens.

Rhenus AG & Co. KG
Met een omzet van 3,3 miljard Euro en 15.000 medewerkers op 230 locaties is Rhenus een toonaangevende speler op de Europese logistieke markt. De divisies Contract Logistics, Freight Logistics, Port Logistics en Public Transport bieden een totaaloplossing voor het managen van complexe logistieke ketens.

Contactpersoon Rhenus B.V.: Paul Parramore, Telefoon: 023-5685400 Contactpersoon Schiphol Group: Gerbrant Corbee, Telefoon: 020- 6012673


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl