Amsterdamse Carrière Dagen 2008 steunt bouw weeshuizen in Zimbabwe


AMSTERDAM, 20080116 -- Van 3 to en met 6 maart 2008 zullen de Amsterdamse Carrière Dagen 2008 plaatsvinden. Het thema dit jaar is: Bouw aan je toekomst. Locatie is het World Trade Center Amsterdam (WTC) waar ongeveer 1.000 studenten bij elkaar komen voor bedrijfspresentaties, casesessies, trainingen, ontbijten, diners en individuele gesprekken gegeven door een keur aan verschillende bedrijven. De commissie bestaat uit actieve leden van de studieverenigingen Sefa (Universiteit van Amsterdam) en Aureus (Vrije Universiteit). De organisatie steunt het goede doel IMBA Children's Home in Zimbabwe met de bouw van weeshuizen door het storten van ¤2 per deelnemer.

Op de Amsterdamse Carrière Dagen 2008 (ACD) zullen ruim 55 bedrijven zich presenteren op verschillende manieren: variërend van een bedrijfspresentatie, een casesessie, een individueel gesprek, een ontbijt, een diner of een training. Vier dagen, gevuld met zeven rondes per dag, zijn bezet door deze activiteiten. Dit alles vindt plaats in het World Trade Center Amsterdam. Een goed bereikbare locatie in het nieuwe financiële centrum van Amsterdam. Een uitstekende locatie om student en bedrijf met elkaar kennis te laten maken.

Elke dag kent zijn eigen thema, gericht op de ontwikkeling van student naar autonoom. Achtereenvolgens zijn dit: van student naar starter, van starter naar carrière, blijf aan de top en de weg naar autonoom. Iedere dag wordt voorzien van zijn eigen bijpassende trainingen, speciaal gericht op de student die op zoek is naar achtergronden en vaardigheden om zijn of haar eigen carrière op een goede manier uit te zetten. Zo is er een sollicitatietraining, een assessmenttraining, een timemanagementtraining en is er de mogelijkheid voor de student om zich te informeren op het gebied van de eigen onderneming. Daarnaast kan de student dagelijks zijn CV laten beoordelen.

Voor elke deelnemer aan de Amsterdamse Carrière Dagen maakt de organisatie ¤2 over aan een goed doel. Het goede doel betreft IMBA Children's Home in Zimbabwe. Aldaar worden kleinschalige weeshuizen gebouwd, waar per huis acht weeskinderen komen te wonen met een zorgmoeder zodat de huiselijke sfeer gewaarborgd wordt. Daarnaast worden faciliteiten ingericht bedoelt voor de ontwikkeling van de kinderen, zoals een school en een kleine boerderij. Inmiddels is begonnen met de bouw van het vijfde huis en staat de ontwikkeling van de andere faciliteiten op het programma. Naast het bouwen aan de toekomst van de student, draagt de student met zijn deelname ook bij aan de toekomst van een weeskind in Zimbabwe.