De Smurfen zijn weer helemaal terug van weggeweest


DRUNEN, 20080303 -- De Smurfen zijn de rage van het moment, de door Albert Heijn verstrekte poppetjes zijn bij de jeugd erg in trek. Daar speelt de website Ruil je Smurfen.nl op in, op deze website is het mogelijk om Smurfen producten te kopen, verkopen of ruilen.

Albert Heijn is de aanstichter van de grote gekte rondom de Smurfen. Zij hebben 29 miljoen kleine Smurfjes laten maken, deze krijgen de klanten bij besteding vanaf 15 euro. Er zijn tevens nog 50 gouden Smurfen, degene die een gouden Smurf in zijn bezit krijgt, krijgt een originele, gesigneerde en genummerde striptekening van de Smurfen.


Dit jaar bestaan de Smurfen 50 jaar, de eerste Smurfen strip werd gemaakt in 1958. De kleine blauwe stripfiguurtjes en later ook tekenfilm figuurtjes werden getekend door Peyo (Pierre Culiford), hij is inmiddels overleden maar er verschijnt nog ieder jaar een nieuw stripalbum over de Smurfen. De Smurfen gaan ook de bioscopen veroveren in 3D, de planning is dat er een Smurfenfilm in 2010 uitkomt.


Op de Smurfengekte in Nederland speelt de website www.ruiljesmurfen.nl goed in, op deze website kunnen bezoekers makkelijk Smurfen met elkaar ruilen. "Smurfen ruilen via deze website gaat veel makkelijker dan websites als marktplaats.nl, je kunt namelijk direct zien welke Smurfen iemand heeft. En de sociale controle is heel groot, je wordt niet zomaar opgelicht op de website" aldus een bezoeker van de website.





Ingezonden persbericht