Gemeente Montfoort

P e r s b e r i c h t

Montfoort, 19 februari 2008

Zeven grote Nederlandse musea exposeren op 3 maart één dag in Montfoort

De Culturele Bagage - de mobiele expositie van het Rijksmuseum Amsterdam, de Hermitage Amsterdam, het Van Gogh Museum, het Cobra Museum voor Moderne Kunst, het Joods Historisch Museum, het Kröller-Müller Museum en het Mauritshuis - reist in 2008 heel Nederland door. De Culturele Bagage staat iedere dag op een andere locatie. Op maandag 3 maart 2008 is de expositie op het stadskantoor van de gemeente Montfoort te zien.

Deze bijzonder vormgegeven expositie bereidt de geïnteresseerde bezoeker voor op een bezoek aan de zeven musea. Speciale Culturele Bagage medewerkers verschaffen tekst en uitleg bij de tentoonstelling en over de musea.

Museum Plus Bus
De Culturele Bagage maakt onderdeel uit van de Museum Plus Bus. De Museum Plus Bus biedt in 2008 dagexcursies naar de zeven deelnemende musea aan voor senioren die op eigen gelegenheid de tocht naar het museum niet meer kunnen of willen ondernemen. Deze dagexcursies worden, dankzij steun van de BankGiro Loterij, gratis aan de deelnemers aangeboden. Verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties en andere ouderenorganisaties worden door de Museum Plus Bus voor groepsgewijze deelname uitgenodigd.

Culturele Bagage in Montfoort
Op maandag 3 maart 2008 kunt u de Culturele Bagage bezichtigen op het stadskantoor van de gemeente Montfoort. De expositie is geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Culturele Bagage en de Museum Plus Bus kijkt u op www.museumplusbus.nl.


-----


Noot voor de redactie/

Gemeente Montfoort