Ingezonden persbericht


----------
Persbericht

Datum: 3 maart 2008

----------

Ontwikkelingen hockeyvelden Bloemendaalse HC

Stichting Duinbehoud is onaangenaam getroffen door de plannen van de gemeente Bloemendaal en de hockeyverenigingen voor meer kunstgras hockeyvelden met bijbehorende verlichting in deze gemeente.

Met name het voornemen om ook de kunstgrasvelden 3 en 4 tussen het meertje van Caprera en de binnenduinrand van landgoed Caprera van verlichting te voorzien valt slecht. Deze velden liggen als een enclave in een gebied met hoge landschappelijke en natuurwaarden. Dit was de reden voor Duinbehoud om zich te verzetten tegen intensivering van het gebruik door kunstgrasvelden aan te leggen.

Om uit de impasse te geraken sloten op 25 maart 2004 in het bijzijn van wethouder Goote van de Gemeente Bloemendaal de voorzitter van de Hockeyclub Bloemendaal en de directeur van de Stichting Duinbehoud een convenant. In het kort komt dit convenant er op neer dat de Stichting Duinbehoud haar verzet opgaf tegen de aanleg van de twee kunstgrasvelden 3 en 4 tegenover de toezegging dat hier geen verlichting zal worden geplaatst.

Inmiddels zijn de hockeyverenigingen en gemeente een publiekscampagne begonnen om de plannen voor de kunstgrasvelden met verlichting te promoten, zonder dat de stichting als medeondertekenaar van het convenant daarbij betrokken werd.

Aanleiding voor meer kunstgras met verlichting is een landelijk offensief dat de Koninklijke Nederlandse Hockeybond heeft ingezet om de hockeysport een nog ruimere plaats te laten innemen dan het al heeft.

In de gemeente Bloemendaal betekent dat een uitbreiding met nog meer kunstgrasvelden met bijbehorende verlichting op de complexen van HBS, Bloemendaal HC en Rood-Wit. Volgens de ambitie van de KNHB zullen deze sportvelden 24 uur per dag beschikbaar moeten zijn, niet alleen voor de verenigingen maar ook als speel- of trapveld voor de regio.


---

Einde van dit bericht

Mike Mannaart, directeur Stichting Duinbehoud (071 5160490) Stichting Duinbehoud
Postbus 664, 2300 AR Leiden
telefoon: 071-5160490
e-mail: stichting@duinbehoud.nl website: www.duinbehoud.nl