Ingezonden persbericht

()

----------

PERSBERICHT
Woensdag 27 februari 2008

REGGAE LEGENDE JUNIOR KELLY OP 3 MAART @ WATERFRONT

So Nice' bracht Junior Kelly in 2000 in één klap een sterstatus binnen de internationale reggaescène. Deze klaagzang op het klassieke 'Stir it Up'-riddim was slechts het begin van een roemruchte carrière. Junior Kelly's singjay-achtige stijl doet denken aan Reggae helden Sizzla en Jah Mason, maar Junior heeft meer in zijn mars; zo maakt hij ook graag lovers balads met de zelfde emotie als Gregory en Beres.
Reggaezanger Junior Kelly (echte naam: Keith Morgan) brak in 2000 door met Love So Nice, een hit op het Stir It Up-riddim van Bob Marley. Kelly is een echte allrounder: hij zingt sensuele loveballads op een manier die het zweet van de muren doet druipen, maar voor een potje rappen over sociale misstanden draait hij zijn microfoon ook niet om. In 2005 verscheen zijn meest recente album Tough Life, waarvan het titelnummer een grote hit werd in reggaeland. Zowel live als op plaat wil Kelly eigenlijk maar één ding: de universele boodschap van rastafari verspreiden, ofwel togetherness, Love & strength!
Junior Kelly werkte al samen met reggae helden Sly & Stone en Steely & Clevie. Zijn gerenommeerde naam in de reggaescène leverde hem optredens op over de gehele wereld. Dit jaar geeft Jr Kelly maar twee shows in Nederland, waarvan één in Rotterdam.

Deur open: 20:00
Toegang: ¤ 23,- (deur) (+ ¤ 1,- servicekosten) ¤ 20,- (vvk)
Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/juniorkelly / www.reggaeholland.com
Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.

----------