Ingezonden persbericht

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors
03-03-2008; Betreft verslag derde dag IRTA Test Losail Qatar, circuit Losail International Circuit (5.380m)

Bonsey en Webb sluiten IRTA test Qatar af in de top 10

De derde en tevens laatste dag van de IRTA testen op het Losail International Circuit van Qatar heeft het DeGraaf Grand Prix team met de rijders Danny Webb en Stevie Bonsey afgesloten in de top 10. Hugo van den Berg sloot de test af op een 28e positie.

Stevie Bonsey wist vandaag een grote stap voorwaarts te maken door een rondetijd van 2:06,595 te rijden welke goed was voor een 5e tijd tijdens deze laatste testdag. Danny Webb worstelde vandaag meer met de afstelling van de voorvering vandaag en reed een rondetijd van 2:06,949 welke goed was voor een 8e positie. Hugo van den Berg testte vandaag een aantal nieuwe onderdelen wat niet goed uitpakte. Nadat de monteurs de onderdelen weer hadden vervangen voor de "oude" onderdelen ging het stukken beter en van den Berg wist zijn tijden van gisteren te evenaren. Van den Berg eindigde wederom op een 28e positie.

Danny Webb sloot deze 3-daagse sessie af als snelste van de DeGraaf Grand Prix rijders en de samengevoegde lijsten gaven aan dat Webb op een keurige 8e positie algemeen is geëindigd. Stevie Bonsey hoefde maar iets toe te geven op zijn Engelse teamgenoot en sloot de test af op een 9e positie algemeen. Hugo van den Berg wist de test op een 28e positie af te sluiten.

Hugo van den Berg (28e, 2:09,523): "Vandaag ging het eigenlijk best goed. Ik heb mijn tijd van gisteren kunnen evenaren ondanks dat het in het begin niet echt goed ging met de nieuwe onderdelen welke ik aan het testen was. Daarna voelde de motor erg goed aan. Ik ben met deze settings heel blij en kan hiermee zeker nog sneller rijden. Met de rondetijden ben ik nog niet tevreden maar ik kijk erg uit naar het raceweekend en dan zal ik er staan en probeer ik in ieder geval in de top 20 te rijden."

Danny Webb (8e, 2:06,538): " Vandaag ging het niet zo goed als gisteren. We hebben wat verschillende afstellingen geprobeerd maar dat bracht niet de gewenste vooruitgang want ik wilde graag in de lage 2:06 of zelfs hoge 2:05 rondetijden rijden. I denk ook dat ik misschien iets te hard aan het pushen was. Dit was de eerste dag dat ik mijn rondetijd niet heb verbeterd maar ik ben nog steeds erg tevreden doordat ik op een 8e positie algemeen ben geëndigd. We hebben ook een aantal verschillende settings welke mij zal gaan helpen tijdens de eerste traininsdag aanstaande vrijdag. Ik ben erg positief aangaande het komende raceweekend en ik denk dat het best mogelijk is om een top 10 klassering te rijden aanstaande zondag nacht."

Stevie Bonsey (9e, 2:06,595): "Nou, vandaag heb ik een grote stap voorwaarts gemaakt ten opzichte van gisteren en het was een grotere stap dan ik had verwacht. We besloten om een andere band te proberen en dat bracht me bijna een seconde snellere tijd dan gisteren. Vandaag zag ik mijzelf terug op een 4e positie en daar werd ik wel even blij van! Ik voel ook dat het steeds beter gaat en ik ben klaar voor de race. Het zal een goede race worden aanstaande zondag."

************