Ingezonden persbericht



Persberichten

Vakbeurs Onderwijs & ICT verschoven naar maart 2008

Publicatiedatum: 11-10-2007


De vakbeurs Onderwijs & ICT, die voor eind januari in de beursagenda stond, is verplaatst naar dinsdag 4 en woensdag 5 maart. Dit is gebeurd na overleg met de Groep Educatieve Uitgeverijen en het aanbiedende bedrijfsleven. Eind januari bleek onvoldoende aan te sluiten op de al bestaande beurs- en congresagenda. Onderwijs & ICT is een spin-off van de succesvolle Nationale Onderwijs Tentoonstelling.



Potentiële bezoekers en aanbieders zijn op voorhand enthousiast over Onderwijs & ICT (www.onderwijs-en-ict.org). Aanbieders zien de beurs als een uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met het onderwijs. Het onderwijs op haar beurt - zo blijkt uit onderzoek - legt een grote interesse aan den dag voor nieuwe ICT-toepassingen.

Aan de beurs, die plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht, is een sterk inhoudelijk programma gekoppeld, waarin Onderwijsvernieuwing en Efficiencyverbetering centraal staan. Beide beursdagen openen met een informatief managementcongres. Na de plenaire sessie zijn er diverse deelsessies over actuele onderwerpen naar keuze te volgen. Na voorintekening via www.onderwijs-en-ict.org, zijn beide congressen voor schoolmanagers en (bovenschoolse) ICT'ers gratis toegankelijk. Het programma bevat verder een uitgekiende mix van seminars, vendorsessies, workshops, themapaviljoens én een executive dinner.

COS Awards 2008
Onderwijs & ICT is ook het podium voor de uitreiking van de COS Awards. Doel van deze awards is onderwijsvernieuwing met behulp van ICT-middelen te bevorderen. Winnaars van deze awards zijn scholen die digitale schoolborden (primair onderwijs) of een elektronische leeromgeving (voortgezet onderwijs) op een creatieve en slimme wijze weten in te zetten. De prijsuitreiking op 5 maart is alleen toegankelijk voor de genomineerde scholen, sponsors, genodigden en pers. De COS Awards zijn een initiatief van Computers op School (COS), een uitgave van ESS Media bv. Kijk voor meer informatie op www.cos-online.nl/awards

Onderwijs & ICT richt zich zich op een breed samengestelde doelgroep van beslissers en beïnvloeders afkomstig uit zowel PO, VO, MBO-BVE als HBO-WO. Focus ligt daarbij op bestuurders, directie, (bovenschools)management, schoolleiders, ICT-coördinatoren en geïnteresseerde eindgebruikers./docenten.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Frank Klein Tank (030 -2952872) en/of Fleur van Ooijen (030 - 2952856) van VNU Exhibitions Europe, .

.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie (