BouwNed

Oprichting vakgroep Opleidingsbedrijven op 4 maart 2008 06-02-2008

Opleidingsbedrijven vormen de basis voor de instroom in de bouw. Vele opleidingsbedrijven uit de bouw en infra zijn het afgelopen jaar lid geworden van Bouwend Nederland. Op 4 maart 2008 zullen deze nieuwe lidbedrijven van Bouwend Nederland een eigen vakgroep Opleidingsbedrijven oprichten.

Opleidingsbedrijven uit de B&U-sector worden ook wel samenwerkingsverbanden genoemd. Veel van deze bedrijven waren voorheen lid van de Vesan. In de Infra-sector spreekt men nog wel over Stichtingen Praktijkopleiding Grond-, Weg- en Waterbouw (SPG's). Deze SPG's waren veelal lid van de Vesin.

De reden voor de aansluiting bij Bouwend Nederland is dat de opleidingsbedrijven voorheen het zij individueel, hetzij in Vesan of Vesin verband, niet tevreden waren over de mate waarin ze in staat waren zichzelf te profileren in de sector, m.n. als het ging om belangenbehartiging en beïnvloeding.

Door nu aan te sluiten bij Bouwend Nederland zijn deze twee punten sterk geborgd. Met ondersteuning van medewerkers van Bouwend Nederland zullen diverse commissies zich gaan buigen over voor de Opleidingsbedrijven belangrijke issues. Hierdoor zal men sneller en beter geïnformeerd worden.

Opleidingsbedrijven vormen de basis voor de instroom in de bouw, samen met Bouwend Nederland zal de vakgroep slagvaardig de toekomst tegemoet treden.