Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

75.000 groene verrassingen in Kralingen-Crooswijk

Als start van het Groenjaar 2008 worden van dinsdag 4 tot en met 6 maart 7.500 groene verrassingen uitgedeeld aan de inwoners van onze deelgemeente. Lucas de Boer, portefeuillehouder Openbare Ruimte, zal op 4 maart de eerste groene verrassingen in ontvangst nemen bij de balie van ons deelgemeentekantoor.

In het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad na 2008. Met de bijzondere actie op vier maart maakt de gemeente aan de hele stad duidelijk dat dit speciale jaar is begonnen. In alle negen deelgemeenten zullen 100.000 groene verrassingen worden uitgedeeld op centrale, drukbezochte plaatsen. Wethouder Lucas Bolsius overhandigt op deze dag de eerste verrassing bij de monumentale plataan op de Lijnbaan. Vervolgens zal Lucas de Boer de eerste groene verrassingen in ontvangst nemen op ons deelgemeentekantoor.

Groene verrassing in deelgemeente Kralingen-Crooswijk

In onze deelgemeente kunt u uw groene verrassing op 4, 5 en 6 maart van 9 tot 17 uur afhalen bij de Groenjaarkraam op vier verschillende locaties. Per locatie wordt een evenredig aantal bloembollen uitgedeeld, zodat deze over de hele deelgemeente verdeeld worden.

Locatie 1 (Crooswijk): Op de hoek Crooswijkseweg/Goudse Rijweg op het pleintje bij de Albert Hein op 4 maart a.s.

Locatie 2 (Kralingen-West/Kralingen-Oost): W.C. Lusthofstraat hoek Voorschoterlaan (pleintje tegenover telefooncel) op 5 maart a.s.

Locatie 3: Park Nieuwe Plantage aan de Oudedijk naast het kinderdagverblijf op 5 maart a.s.

Locatie 4 (De Esch): Hoek Watertorenweg/Honingerdijk (pleintje voor het winkelcentrum De Esch) op 6 maart a.s.

Meer weten over het Groenjaar 2008?

Welke groene activiteiten kunt u dit jaar nog meer verwachten? Welke groene wandel- en fietsroutes zijn er? De antwoorden op deze vragen en nog heel veel meer informatie staat op site van het Groenjaar 2008: www.groenjaar.nl. Mailen kan ook: groenjaar@rotterdam.nl.

Noteer in ieder geval alvast in uw agenda: Boomfeestdag op woensdag 19 maart. Locaties worden nader bekendgemaakt.