Gemeente Rotterdam

De raadscommissies zijn de komende week te vinden op diverse locaties in de stad. Lees in het commissiebericht waar ze zijn en wat ze gaan doen.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Commissie oriënteert zich op welzijnssector
Dinsdag 4 maart, 9.30 uur, Stichting Onderneming Opbouwwerk Rotterdam, Bergsingel 299
De commissie bereidt zich voor op de bespreking van het Uitvoeringsprogramma Verbetering Welzijn met het college op 18 maart a.s. Een aantal Rotterdamse organisaties, zoals SONOR, de Disck Groep en de Stichting DOCK, en de branchorganisatie BOSSR geeft een reactie op het programma, evenals de welzijnsorganisatie Lumens Groep uit Eindhoven. Onder meer komt hierbij het idee van (meer) marktwerking in de sector aan de orde. Het uitvoeringsprogramma bevat ook een voorstel over verbetering van de kwaliteit van het jongerenwerk. Het Sociaal Platform Rotterdam geeft een presentatie van hun aanpak op dit gebied in de Afrikaanderwijk.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen / Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur / Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Rotterdamse raadsleden in gesprek met jongeren over jeugdoverlast Dinsdag 4 maart, 13.45 uur, diverse locaties
Ter voorbereiding op een afsluitend raadsdebat over de aanpak van jeugdoverlast in Rotterdam, bezoeken de leden van de drie commissies twee middelbare scholen om de mening te horen van leerlingen over dit onderwerp. Aansluitend is er om 16.00 uur op het stadhuis een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van de Rotterdamse Jongerenraad, beide middelbare scholen, inwoners van Kralingen-Crooswijk die zelf overlast hebben aangepakt en de projectleider groepsaanpak van de deelgemeente Noord.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Commissie bezoekt Thorbecke Voortgezet Onderwijs Woensdag 5 maart, 9.30 uur, Thorbecke Voortgezet Onderwijs, Prinsenlaan 82
Op initiatief van raadslid de heer R. Buijt gaat de commissie op bezoek bij Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Deze school biedt leerlingen, die uitblinken in een bepaalde tak van sport, begeleiding bij het vinden van een goed evenwicht tussen het volgen van de lessen en het beoefenen van hun sport. De commissieleden gaan in gesprek met leerlingen en met trainers en coaches, die nauw samenwerken met Thorbecke. Onderwerpen van de gesprekken zijn wat de school kan betekenen voor Rotterdam als sportstad en over de knelpunten waar de school op het gebied van sport tegenaan loopt. s Middags ontvangt Thorbecke de commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
In gesprek met een examenklas
Woensdag 5 maart, 14.00 uur, Thorbecke Voortgezet Onderwijs, Tattistraat 13
De commissie gaat op bezoek bij een eindexamenklas, die is samengesteld uit leerlingen van het vmbo, havo en vwo. Door gesprekken met hen wil de commissie een beeld krijgen van de plannen van jongeren na hun examen en hoe zij het leven in Rotterdam ervaren. De resultaten hiervan worden betrokken bij de verdere gedachtevorming over onder meer Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad, de Rotterdamse jeugd in het algemeen en de Doorlopende leerlijn van VMBO naar het MBO.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR)
Donderdag 6 maart, 16.00 uur, kamer 105
De commissie bespreekt de uitkomsten van de interim controle door de interne accountant. Ook komt de jaarplanning voor de rest van het jaar aan de orde.

Actualiteitenuur gemeenteraad
Donderdag 6 maart, 14.00 uur, raadzaal
De onderwerpen zijn kort na 10.00 uur bekend. Het actualiteitenuur wordt live uitgezonden op internet www.rotterdam.nl. Ook zijn hier achteraf de beelden terug te zien per agendapunt (gemeentebestuur/gemeenteraad/ videoarchief).

Bron: Griffie, 29-02-2008