Gemeente Overbetuwe


Aanleg rotonde Aamsestraat

---

De ontwikkeling van het plan Westeraam in Elst vordert gestaag (zie afbeelding âsituatieâ). Dit leidt tot een groei van het verkeer van en naar het plan en in de directe omgeving. Met het gereedkomen en in gebruik nemen van steeds meer woningen neemt ook de noodzaak voor een adequate verkeersstructuur toe. Een van de onderdelen in de verkeersstructuur is de kruising van de Aamsestraat met de Pascalweg. Aan de noordzijde sluit op deze kruising de toekomstige wijkontsluitingsweg Ceintuurbaan (nu nog een bouwweg) aan. Deze kruising moet aangepast worden om de toenemende groei in de verkeersintensiteit het hoofd te bieden.
situatie

Wat gaat er gebeuren?

De gehele kruising zal omgebouwd worden tot een rotonde. Op deze rotonde worden vrijliggende fietspaden aangelegd zodat (vracht-) autoâs en fietsers gescheiden van de rotonde gebruik kunnen maken. Ook zorgt een rotonde in de nieuwe situatie voor een betere doorstroming van het verkeer.

De werkzaamheden zullen in 2 fasen worden uitgevoerd. In de eerste fase zal de noordelijke helft van de rotonde worden aangelegd en in de tweede fase de zuidelijke helft. Het verkeer over de Aamsestraat zal daarbij worden omgeleid. Uitgangspunt voor de omleiding is dat alle bedrijven en woningen bereikbaar blijven.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?

De werkzaamheden om de kruising om te bouwen tot een rotonde zullen starten op 3 maart van 2008 en circa 10 weken duren. Afronding van de werkzaamheden zal dan ook begin mei 2008 plaatsvinden.

Rekening moet worden gehouden met een aanpassing van de verkeersituatie ter plaatse tijdens de werkzaamheden. In deze periode zal voor de civieltechnische werkzaamheden een omleidingroute in werking zijn. Er kan dan slechts over één rijbaan en in één richting worden gereden. LET OP: tijdens de werkzaamheden wordt ook gebruikt gemaakt van omleidingsborden.

De gemeente en GEM streven ernaar om de overlast en hinder voor de omgeving te minimaliseren en vragen uw begrip tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.
Voor vragen en of opmerkingen zijn dan kunt u contact opnemen met GEM Westeraam Newtonweg 22 in Elst, telefoonnummer: 0481-365544