Politie Rotterdam Rijnmond


* ZES VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR GEWAPENDE OVERVALLEN

ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond, heeft in samenwerking met de politie van de regio Zuid Holland-Zuid, maandagmorgen vijf verdachten van gewapende overvallen aangehouden. Aan de aanpak en oplossing van een reeks gewapende overvallen wordt door de politie de hoogste prioriteit gegeven. Rond zeven uur zijn twee Rotterdammers van 19 en 23 jaar oud en een 22-jarige Dortenaar aangehouden in de nabijheid van een supermarkt in Rotterdam-Zuid. Met deze aanhouding kon een overval worden verijdeld. Tijdens de fouillering werd bij één van de verdachten een vuurwapen aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen. Eveneens zijn naar aanleiding van een overval op 23 januari jl. aan de Rechthuislaan, maandagmorgen door de recherche twee Rotterdammers van 12 en 15 jaar oud aangehouden. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie berust niet in deze resultaten en zet het intensieve onderzoek naar de gewapende overvallen voort. De onderzoeken worden door zowel regionale als interregionale rechercheteams verricht Meerdere aanhouding worden verwacht.


* POLITIE SLAAT SLAG TEGEN ROOFOVERVALLEN

ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft een forse slag geslagen om de roofovervallen te beteugelen. Samen met de politie Zuid-Holland Zuid zijn maandagmorgen vijf verdachten van gewapende overvallen opgepakt. De politie geeft de hoogste prioriteit aan het terugdringen van het aantal gewapende overvallen. Dat levert nu resultaten op.
De politie in Rotterdam blijkt dankzij omvangrijke inzet van rechercheurs en ander personeel ook in staat om roofovervallen te verijdelen. Rond zeven uur maandagochtend werden twee Rotterdammers van 19 en 23 jaar oud en een 22-jarige Dordtenaar aangehouden vlakbij een supermarkt in Rotterdam-Zuid. Ze waren vermoedelijk van plan om een overval te plegen. De actie van de politie was de kroon op het werk na dagenlang gericht observeren. Er werd bij één van de verdachten een vuurwapen aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen.
Eveneens zijn naar aanleiding van een overval op 23 januari aan de Rechtshuislaan maandag door een rechercheteam twee Rotterdammers van 12 en 15 jaar oud aangehouden. Deze overval veroorzaakte eerder veel commotie en leidde tot een bezoek van burgemeester Opstelten aan de wijk Katendrecht.
Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. Zaterdagmiddag werd na een gewapende overval op een juwelier aan de West-Kruiskade al een 29-jarige man uit Klimmen aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat deze man regelmatig in Rotterdam verblijft.
De politie berust niet in deze resultaten en zet het intensieve onderzoek naar de gewapende overvallen voort. De onderzoeken worden door zowel regionale als interregionale rechercheteams verricht. Meerdere aanhoudingen worden verwacht.