CPNB


Persbericht 4-3-2008
Motto Kinderboekenweek over poëzie:Zinnenverzinzin Charlotte Dematons maker Prentenboekje Kinderboekenweek 2008

De meervoudig bekroonde Charlotte Dematons gaat het Prentenboekje maken voor de Kinderboekenweek 2008.

De 54ste editie van de Kinderboekenweek staat geheel in het teken van poëzie. Taal- en beeldkunstenaar Joke van Leeuwen reikte het motto aan: Zinnenverzinzin. De Kinderboekenweek 2008 wordt gehouden van woensdag 1 t/m zaterdag 11 oktober.

Charlotte Dematons (Evreux, 1957) is bekend om haar tekstloze prentenboeken, zoals De gele ballon en Sinterklaas. Voor De gele ballon (Lemniscaat, 2004) ontving ze in 2004 de Kinderboekenwinkelprijs en de Kinderjuryprijs Biennial of Illustrations Bratislava (BiB) 2005. Nadat ze illustraties bij de sprookjes van Andersen had gemaakt, werd haar gevraagd een uitgave met de beroemdste sprookjes van de gebroeders Grimm te illustreren. Hiervoor ontving zij in 2006 een Zilveren Penseel.

Zinnenverzinzin is de titel van het gedicht dat Joke van Leeuwen speciaal voor de komende Kinderboekenweek heeft geschreven. Eerder werd bekend gemaakt dat Hans Hagen dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk schrijft.

In 2008 is het precies een decennium geleden dat de Stichting CPNB met het Kinderboeken-weekmotto Van rijm tot rap voor de eerste keer een lans brak voor de kinderpoëzie.

NS is hoofdsponsor van de Kinderboekenweek.