Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 04-03-2008

Verkeersongeval materieel

EMMEN Maandagmiddag is op de rondweg een autobus in botsing gekomen met een bestelauto. De kop-staart botsing vond plaats ter hoogte van de verkeerslichten bij Barger-Oosterveld. De bestuurder van de autobus, een 52-jarige man uit Nieuw Dordrecht, had naar eigen zeggen last van de laagstaande zon. Hierdoor zag hij de 19-jarige bestuurder van de bestelauto te laat en een kop-staart botsing was het gevolg. De autobus had schade aan de rechter voorkant en de bedrijfsauto had behoorlijke schade aan de linker achterkant. De 19-jarige man uit Almelo kon zijn weg met zijn bestelbus niet meer vervolgen, deze moest worden afgesleept. Niemand raakte gewond. (08-116745)

Politie houdt alcomobilist en bijrijder aan

EMMEN De politie heeft maandagavond op de Nautillusstraat een 52-jarige automobilist uit Schoonebeek en een 20-jarige bijrijder aangehouden. Agenten kregen de man in het vizier omdat hij al slingerend over de Landschapslaan reed. Op de Van Schaikweg kreeg de man een stopteken. Toen de agenten een blaastest wilden afnemen, reed de automobilist weg. Na een achtervolging werd het tweetal op de Nautillusstraat aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de 20-jarige bijrijder niets met de zaak te maken had, hij kon daarom het politiebureau verlaten. De 52-jarige automobilist onderging een blaasproef, hij scoorde 1,59 promille. De man kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd, kreeg een dagvaarding en werd vervolgens heengezonden. Zijn auto werd in beslag genomen, deze bleek niet verzekerd te zijn. (08-116779)

Bekeuring voor bellen tijdens het autorijden

COEVORDEN De politie heeft maandagmiddag op de Krimweg een bekeuring uitgeschreven voor het bellen tijdens het autorijden. Een 34-jarige automobiliste uit Ringe (D) werd betrapt toen zij aan het bellen was tijdens het autorijden. Zij kreeg een bekeuring van 130 euro. (08-116640)

Politie onderzoekt inbraken

HOOGEVEEN De politie verricht onderzoek naar een inbraak in een bedrijfspand aan de Groenewegenstraat. Onbekenden zijn het pand in de nacht van zondag op maandag binnengekomen en hebben een geldbedrag weggenomen. (08-116545)

NIEUW AMSTERDAM De politie verricht onderzoek naar een inbraak in een supermarkt aan de Vaart ZZ. Onbekenden zijn de winkel via een ingeslagen raam binnengekomen. Een hoeveelheid rookwaren zijn uit de winkel weggenomen. (08-116802)

Materiele schade door brand

EMMEN De meldkamer kreeg maandagmiddag een melding binnen van een woningbrand aan de Varenkamp.Ter plekke bleek de wasdroger in brand gevlogen te zijn. De brandweer bluste de brand. De brand was snel onder controle. Er raakte niemand gewond en er was alleen materiele schade. (08-116685)

Robert-Jan Valkema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met haar in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.