Taiwanese president bedankt Gelinck persoonlijk

04/03/2008 10:14

VNC Asia Travel

Tijdens de feestelijke lancering van het Tour Taiwan 2008-2009 festival in Taipei werd Mirjam Gelinck, marketing & pr manager van VNC Asia Travel, uitgeroepen tot dé promotor van Taiwan. Hiervoor ontving zij een prestigieuze award uit handen van premier Chang Chun-hsiung. Na afloop van de ceremonie werd zij opgewacht in het presidentiële paleis waar zij persoonlijk bedankt werd door President Chen Shui-bian voor haar inzet om het toerisme naar Taiwan verder te ontwikkelen.

Mirjam Gelinck woonde 6 jaar in Taiwan waar zij ook de taal leerde spreken. Omdat zij een reisbranche achtergrond heeft, was na terugkeer in Nederland de keuze voor een baan waarin reizen en Azië gecombineerd werden snel gemaakt. Bij VNC Asia Travel, een Azië-specialist, zette zij als marketing & pr manager Taiwan op de kaart. Er worden groepsreizen, reizen op maat en incentives georganiseerd, maar ook presentaties over het nog weinig bezochte eiland gegeven.

De Taiwanese overheid ziet het bevorderen van het toerisme naar Taiwan als het middel bij uitstek om de economie een impuls te geven. In 2007 bezochten wereldwijd 3,71 miljoen toeristen Taiwan, een groei van 5,7% ten opzichte van 2006. Het merendeel van de toeristen zijn Japanners, gevolgd door toeristen uit Zuid-Korea, Maleisië, Hongkong, Singapore en China. Europa neemt maar een klein deel voor zijn rekening.

De slogan die gebruikt wordt in deze Taiwanese promotie campagne luidt "Taiwan Touch Your Heart". Mirjam Gelinck vindt deze slogan goed gekozen. Toeristen zijn zeer verrast door de vele mogelijkheden die het eiland te bieden heeft en het comfort en gemak dat geboden wordt. Daarbij komt dat de enorme gastvrijheid van de Taiwanezen een diepe indruk achterlaat.

Het eiland is ongeveer zo groot als Nederland en bestaat voor tweederde uit bergen, waarvan tien pieken boven de 3000 meter. Omdat het een vulkanisch eiland is zijn er veel hotsprings en hotspring resorts. Taiwan heeft veel levendige tempels, bruisende nachtmarkten, een prachtige kust en niet op de laatste plaats is het een absoluut gastronomisch paradijs.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.