Gemeente Woerden

Herinrichting Stationsomgeving

04 mrt 2008
De Raad heeft een krediet beschikbaar gesteld van EUR 100.000 om een ontwerp te maken voor de stationsomgeving. Doel van het project is te komen tot een logische en samenhangende ruimtelijke visie voor het plangebeid (waarin het langzaam verkeer optimaal gefaciliteerd wordt) en dat uit te werken tot een technisch realiseerbaar ontwerp voor de openbare ruimte.
Aanleiding om een visie en ontwerp voor het hele gebied te maken zijn:
* dat het plangebied zeer gefragmenteerd is opgebouwd waardoor de uitstraling en het functioneren niet optimaal zijn
* dat de aanwezige kwaliteiten (zoals groen-blauwe en cultuurhistorische kwaliteiten) onvoldoende tot hun recht komen
* dat er op dit moment in de directe omgeving diverse projecten in ontwikkeling zijn, waardoor met name de fietsstructuur en de stedenbouwkundige opzet van het gebied zullen wijzigen
* dat er in het plangebied voor diverse onderdelen los van elkaar ontwerpen zijn of worden gemaakt (bijvoorbeeld snellerbrugcircuit en uitbreiding stallingscapaciteit voor de fiets).

Onder de stationsomgeving wordt bedoeld: de Johan van Oldebarneveltlaan, de Spoorlaan, het Stationsplein-Noord, het westelijk deel van de Utrechtsestraatweg, de Stationsweg, het westelijke (brede) deel van de Oudelandseweg, de Snellerburg en de Oostdam. Tevens het oostelijk deel van de Singel, aansluitend op de langzaam verkeersbrug richting Defensie-eiland.

Bureau Movares, geselecteerd volgens gemeentelijk aanbestedingsbeleid, zal een ruimtelijke visie opstellen en een voorlopig ontwerp voor herinrichting stationsomgeving maken. Daarbij worden omwonenden, wijkplatforms en belanghebbenden betrokken.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |