Gemeente Zijpe


2008-03-03 Opening Beukers Bike Centre in Petten Beukers Bike Centre

Het was maandag 3 maart 2008 rond 19.00 uur een drukte van belang bij Beukers Bike Centre in Petten. Klanten, zakenrelaties, familie, vrienden en belangstellenden waren aanwezig om de nieuwe winkel te bewonderen.

En het is mooi geworden. Een enorm ruim opgezette winkel, een flinke werkplaats en een zeer uitgebreid assortiment is het resultaat.

Nadat alle aanwezigen waren voorzien van een drankje kreeg rond 19.15 uur de burgemeester het woord. Zij schetste kort de geschiedenis van dit familiebedrijf. Vader Johan Beukers begon er ooit een dorpswinkel. Na een brand in 1984 bleef het even stil maar zoon Marcel (inmiddels de jongste gediplomeerde rijwielhersteller van Nederland) begon in 1986 dit rijwielbedrijf in een oude zeecontainer. De winkel werd weer opgebouwd en in de loop der jaren verder uitgebouwd.

De burgemeester schetste niet alleen de geschiedenis van het bedrijf maar droeg ook twee gedichten voor die betrekking hebben op het fietsen. Dit tot groot vermaak van de aanwezigen.

Na haar toespraak moest de burgemeester de openingshandeling verrichten. Met het vastdraaien van een trapper aan een racefiets was Beukers Bike Centre geopend.

Marcel Beukers bedankte een ieder die had meegewerkt aan de verbouw.

Vanaf 4 maart is de winkel zoals vanouds weer voor de klanten geopend.