Politie Haaglanden

Persberichten 4 maart

Haaglanden, 04-03-2008

Agressieve inbreker aangehouden
Den Haag Een 39-jarige Hagenaar, die zichzelf met geweld toegang had verschaft tot een aantal kelderboxen van een flat aan de Loevesteinlaan, was nauwelijks tot bedaren te brengen door toegesnelde agenten. De verdachte had op maandag 3 maart om omstreeks 18.00 uur met een steen de ruit van de portiekdeur ingegooid en vervolgens een kelderbox opengebroken en er allerlei spullen uitgehaald. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, maar kon niet voorkomen dat hij naar het politiebureau werd afgevoerd.

Winkeldief houdt van bodylotion
Den Haag Een beveiligingsmedewerker van een winkel aan de Leyweg trof maandag 3 maart om 17.25 uur zeven flessen bodylotion aan onder de jas van een 41-jarige Haagse man. De winkeldief had de flessen gestolen bij twee verschillende drogisterijen. Hij bleek een top 500 veelpleger te zijn en is aangehouden.

Man aangehouden voor mishandeling
Den Haag Een 33-jarige Hagenaar werd maandagmorgen 3 maart aangehouden omdat hij op het Koningsplein een 51-jarige vrouw uit Den Haag mishandeld zou hebben. Een getuige meldde omstreeks 09.00 uur dat op het Koningsplein een vrouw geslagen werd door een man, en gaf daarbij een signalement op. Aan de hand van dit signalement werd de Hagenaar aangehouden op de Laan van Meerdervoort. De man was echter niet van plan mee te werken aan zijn aanhouding en verzette zich hevig. Toen hij in de politieauto naar het bureau werd gebracht, bedreigde hij één van de agenten. Op het politiebureau werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt voor de mishandeling van de vrouw en de bedreiging van de politieagent. De vrouw heeft aangifte gedaan tegen de man. De oorzaak van het handgemeen lag in de relationele sfeer.

Aangehouden na duidelijk signalement
Den Haag Surveillerende agenten zagen maandag 3 maart om 19.30 uur een 39-jarige man uit Den Haag lopen op het Leeghwaterplein die precies voldeed aan het signalement van een verdachte die kort daarvoor had ingebroken in een woning op de Neherkade. Toen de agenten de Hagenaar aanspraken, zette hij het op een lopen. De agenten haalden de man al snel in en konden hem aanhouden. Op het politiebureau bekende hij de inbraak. Hierbij werd een mobiele telefoon gestolen. De mobiele telefoon is in beslag genomen en wordt binnenkort teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Onverzekerd rijden
Den Haag Een 27-jarige man uit Honselersdijk werd maandag 3 maart om 21.45 uur tijdens een controle op de Jan Ten Brinkstraat betrapt op rijden in een onverzekerde auto. Toen de agenten het legitimatiebewijs van de man wilden zien, bleek dat hij zich niet kon legitimeren en dat hij nog een openstaande boete had van 234 euro. De man moest deze boete direct betalen.

Hangjongeren op de bon
Den Haag Vijf jongeren (van 14 tot 20 jaar) die op maandagavond 3 maart in het speeltuintje aan het Wethouder Verheulplantsoen rondhingen, kregen een bekeuring van de politie. Voor dit gebied geldt namelijk een samenscholingsverbod.

Fiets met doorgeknipt slot
Voorburg Tijdens hun surveillance zagen agenten op maandag 3 maart om 15.50 uur een jongen op de Laan van Nieuw Oosteinde fietsen op een damesfiets, waarvan het slot was doorgeknipt. De agenten controleerden aan de hand van de ingegraveerde postcode de fiets. De 13-jarige jongen uit Den Haag moest mee naar het bureau toen bleek dat de fiets was gestolen. Daar kreeg hij een Halt-verwijzing wegens heling.

Studenten ontgroend
Stompwijk De politie kreeg maandag 3 maart om 22.25 uur de melding van een aantal verdachte mannen die met zaklampen over een braakliggend terrein aan de Westeinderweg in Stompwijk liepen. Agenten zagen vanuit de Westeinderweg net een auto wegrijden, die ze op de kruising Meerlaan/ Dr van Noortstraat controleerden. De inzittenden bleken vijf studenten uit Leiden die inderdaad net met zaklampen daar gelopen hadden, ze waren bezig met de ontgroening. Nadat de agenten hadden gecontroleerd dat er geen (braak)schade was aangericht, konden de studenten weer doorrijden.

Diefstal uit zes bestelautos
Maasdijk Onbekenden verschaften zich maandag 3 maart tussen 03.00 en 04.00 uur toegang tot het terrein van een bedrijf aan de Bandijkweg. Daar braken ze zes bestelautos open en stalen goederen uit de autos. De politie heeft de achtergelaten sporen onderzocht en is op zoek naar getuigen en/of mensen die meer weten van deze dieftstal. Belt u met bureau Westland via 0900-8844. Anoniem kan utieraard ook, belt u dan met M. via 0800-7000.

Mishandeling
Zoetermeer De politie hield maandag 3 maart om 19.30 uur twee mannen (38 en 40) uit Zoetermeer en Den Haag en een vrouw (30) uit Den Haag op de Jordaanstroom aan voor mishandeling van een 37-jarige Hagenaar. Het slachtoffer zou door de twee mannen geslagen zijn en vervolgens achterna gezeten met messen. De toegesnelde politieagenten troffen de twee verdachten aan in de straat, en hielden hen ook aan. Ook doorzochten zij de auto van de mannen, maar ze vonden er geen messen. Een derde persoon, een vrouw, werd ook aangehouden. Zij mocht na verhoor naar huis. De twee mannen zitten nog vast op het politiebureau. Het 37-jarige slachtoffer raakte licht gewond en mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis.