Gemeente Zwartewaterland


Eerste paal De Driester de grond in

Gebouw in oprichting (niet De Driester!)

03-03-08 Persuitnodiging
Op dinsdag 4 maart a.s. om 15.15 uur slaan wethouder Wolbert Meijer en de jongste en de oudste leerling van streekschool De Driester aan de Kamperzeedijk de eerste paal van hun nieuwe onderkomen. De verwachting is dat de (ver)bouw van het multifunctionele centrum bij de start van het nieuwe school- en sportseizoen is afgerond.

De provincie Overijssel en het Rijk hebben samen ruim 500.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor het aanpakken van De Driester. De gemeente Zwartewaterland heeft voor het project 900.000 euro op tafel gelegd.
Door zelfwerkzaamheid en een financiële bijdrage van het gemeenschapscentrum en school De Driester voor een bedrag van 100.000 euro, kan dit ambitieuze en toekomstgerichte project gerealiseerd worden.

De vernieuwde school en buurtcentrum krijgen een nog groter multifunctioneel karakter met o.a. ruimte voor buitenschoolse opvang en een eigen bibliotheek. Daarnaast kan ook het verenigingsleven van de accommodatie gebruik maken.

De pers is van harte uitgenodigd om bij het slaan van de eerste paal aanwezig te zijn. De activiteit vindt plaats op dinsdag 4 maart a.s. om 15.15 uur, Kamperzeedijk 18 te Genemuiden.

Voor nadere informatie: A. Landsman, communicatieadviseur, tel. 038 385 31 48