Politie Groningen

Dinsdag 4 maart 2008

Provincie Groningen, 04-03-2008

Groningen: gebroken been na aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Atoomweg met het Hoendiep in Groningen, is maandagmorgen een 44-jarige fietsster gewond geraakt. De vrouw kreeg op het vrij liggende fietspad geen voorrang van een 26-jarige automobiliste uit de gemeente Slochteren. Het slachtoffer is met een gebroken been naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: timmerman met mes bedreigd

De politie heeft maandagmorgen in de Oosterparkwijk in Groningen een 40-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Een 54-jarige timmerman was bezig met werkzaamheden aan een woning, toen de 40-jarige Stadjer de naastgelegen woning uit kwam. Hij vond dat de timmerman teveel lawaai maakte en meldde dat hij niet meer kon slapen. Toen de man door ging met zijn werkzaamheden, kwam de buurman opnieuw zijn huis uit. Ditmaal met een mes in zijn hand. De medewerker ging de woning van zijn opdrachtgever binnen en waarschuwde de politie. Die wist de Stadjer aan te houden. Deze is meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: inbreker bekent

De politie heeft maandagmorgen een 23-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man had afgelopen weekend ingebroken in een woning aan de Snelliusstraat in zijn woonplaats. De gedupeerden van de inbraak zagen zondag dat een deel van de gestolen goederen te koop aangeboden werden op het internet. Zij waarschuwden de politie die in de woning van de aanbieder ging kijken. Hier werd een deel van de buit aangetroffen. De 23-jarige bekende de inbraak en vertelde ook dat hij de afgelopen maand 11 fietsen had gestolen. Hij is ingesloten. De politie doet verder onderzoek.

Groningen: automobilist rijdt tegen ambulance

Een automobiliste (leeftijd onbekend) uit Groningen is maandagmiddag in de Begoniastraat tegen een ambulance aangereden.
Ambulancemedewerkers waren in de ziekenauto met een patiënt bezig, toen de wagen plotseling heen en weer ging. Ze zagen dat er schade was ontstaan en dat de betrokken personenauto over het trottoir reed. Het kenteken van dit voertuig werd doorgegeven aan de politie. De politie wist op deze manier achter de gegevens van de eigenaar te komen. Die vertelde dat hij de auto had uitgeleend aan een vrouw. Er zal een gesprek plaatsvinden met de automobiliste. De politie zal een registratie maken.

Groningen: inbraak in schaftkeet

Uit een schaftkeet aan de Kajuit in Groningen zijn afgelopen weekend diverse goederen gestolen. Een medewerker van een bouwbedrijf zag maandagmorgen bij aankomst op de werkplaats dat een hek van de bouwplaats was geforceerd. Uit een inspectie bleek dat er op het terrein ook andere tijdelijke opslagen waren vernield. Het bouwbedrijf heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek.

Groningen: kop-staartbotsing na neerslag

Bij een kop-staartbotsing op de A28 bij Haren zijn maandagmiddag drie autos beschadigd geraakt. Door de neerslag van hagel en sneeuw was het voor automobilisten noodzakelijk om langzamer te rijden. Een 58-jarige automobilist uit Annen moest ook op de rem, gevolgd door een 25-jarige vrouw uit Weerselo. Een 46-jarige automobilist uit Assen die daar achter reed, merkte dit te laat op en reed tegen de auto voor hem. Hierdoor ontstond de aanrijding. De automobilisten zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hadden geen letsel. De politie maakt een registratie.

Groningen: invalide vrouw van tas beroofd

Een onbekende man heeft maandagmiddag rond 16.00 uur op het Mooiland in Groningen een invalide vrouw uit Groningen beroofd. De vrouw had net boodschappen gedaan en reed in haar scootmobiel over het Mooiland. De kleine man van 18 a 25 jaar oud kwam naast de vrouw fietsen en greep plotseling een tas van de vrouw. De blanke verdachte ging er vervolgens vandoor over het fietspad langs de Stuurboordswal, in de richting van de Kluiverboom. De vrouw probeerde nog achter de fietser aan te gaan, maar raakte hem kwijt. De politie is op zoek naar de man. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: tweetal steelt handtas

Een 46-jarige vrouw uit Hoogezand heeft maandagavond aangifte gedaan van een beroving. Ze liep rond 20.45 uur naar haar auto aan de Pioenstraat om haar handtas uit haar auto halen. Op het moment dat ze haar tas pakte, greep een langslopende man (circa 18 jaar) haar tas en rende weg. Even verderop sprong hij achter op de fiets van een naar schatting even oude kompaan en fietsten in de richting van het Pioenpark. De politie doet onderzoek naar de beide mannen.

Groningen: man aangehouden voor baldadigheid

Een 19-jarige man uit Groningen is maandagnacht in de Zwanestraat aangehouden voor baldadigheid. De Stadjer trapte vanaf de Grote Markt in de richting van de Zwanestraat tegen een winkelgevel en een elektriciteitskastje. Ook greep hij de hoorn van een telefooncel en smeet deze vervolgens met veel kracht tegen deze telefoonunit. Een geparkeerde fiets moest het ook ontgelden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: student koopt fiets op straat

De politie heeft maandagnacht twee inwoners van Groningen bekeurd. Een 33-jarige Stadjer bood op het Akerkhof een fiets te koop aan. Een 18-jarige plaatsgenoot nam de fiets over voor een klein bedrag. Een agent zag dit en hield beide personen aan. De fiets is mogelijk van diefstal afkomstig. Dat betekent dat de student wordt aangemerkt als heler en een strafblad krijgt.

Groningen: aangehouden na mislukte beroving

De politie heeft maandagnacht in de Hoekstraat in Groningen een 36-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man had vlak daarvoor geprobeerd een 46-jarige plaatsgenoot te beroven. Hij maakte daarbij gebruik van een voorwerp dat op een vuurwapen leek. De 46-jarige man was hier echter niet van onder de indruk, waardoor de overval mislukte. Het slachtoffer meldde het incident aan de politie. Die wist de verdachte even later aan te houden. Eerder die avond bleek de verdachte ook betrokken te zijn bij een bedreiging in de Merwedestraat en de Papengang. Hij is ingesloten.

Aduard: inbraak in bibliotheek

Bij een inbraak in de bibliotheek van het multifunctioneel centrum in Aduard is in de nacht van zondag op maandag onder meer een viertal computerschermen gestolen. De daders zijn het pand binnengekomen door aan de achterkant een raam te vernielen. De politie heeft onder meer een buurtonderzoek gehouden.

Harkstede: peuter gewond

Een 2-jarige peuter raakte maandagmorgen gewond bij een val van een balustrade in een kerk in Harkstede. Het meisje was met haar moeder op de bovenverdieping in het gebouw. De peuter verdween op een onbewaakte ogenblik achter enkele stoelen waar een nis is aangebracht. Het kind viel door de nis zon drie meter naar beneden. De 2-jarige werd met tot nu toe onbekend letsel naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd.

Hoogezand/Pekela: hennepkwekerijen ontmanteld

In Hoogezand en Nieuwe Pekela werden maandag door de politie hennepkwekerijen ontmanteld. In Hoogezand werd in de Nolensstraat een plantage met ruim 500 planten aangetroffen. De stroom bleek voor de meter te worden afgetapt. Tegen de bewoners wordt proces verbaal opgemaakt. In Nieuwe Pekela werden in twee panden aan het Hoetmansmeer I kwekerijen ontdekt. Bij een 40-jarige bewoner werd achter een garage een relatief kleine voorziening met 100 planten aangetroffen. Bij een echtpaar werd op zolder een kwekerij met ruim 250 planten aangetroffen. In alle gevallen zijn planten en de apparatuur in beslag genomen. Ook tegen deze bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Garrelsweer: dronken achter stuur

Een 18-jarige inwoonster van Godlinze werd maandagavond in Garrelsweer betrapt op het rijden onder invloed. De automobiliste had bovendien geen rijbewijs. De ademanalyse van bijna 2 promille wees uit dat de vrouw zwaar onder invloed verkeerde. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Wildervank: fietsster geschept

Een 66-jarige inwoonster van Wildervank raakte maandagmiddag gewond bij een verkeersongeluk in haar woonplaats. De vrouw werd op het kruispunt van de Lubbersstraat en de Nijverheidsstraat aangereden door een 53-jarige automobiliste. Deze had de fietsster over het hoofd gezien, vermoedelijk door de laagstaande zon. Het slachtoffer werd met rug- en hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie onderzocht de toedracht van het ongeluk.

Veendam: jongen gestoken

Een 16-jarige inwoner van Veendam is maandagavond bij een ruzie in het centrum van zijn woonplaats met een mes gestoken. De jongen raakte daarbij dusdanig gewond dat hij in een ziekenhuis in Groningen is opgenomen. De verdachte, een 16-jarige, plaatsgenoot is kort na het incident in een supermarkt aangehouden. Ook een 17-jarige jongen, eveneens afkomstig uit Veendam, werd gearresteerd.

Het slachtoffer en de verdachten maakten deel uit van twee groepjes jongeren. Tussen beide zou al enkele dagen een ruzieachtige sfeer hangen. De jongeren kwamen elkaar maandagvond in het centrum tegen. Bij de ingang van het ABC-complex escaleerde tegen acht uur een ruzie waarbij een mes werd getrokken en de 16-jarige werd gestoken. Hierna zette de ruzie zich nog kort voort waarbij ook werd geslagen. De aard van het letsel van het slachtoffer is nog onbekend. Het is ook nog onduidelijk waar de oorzaak van de ruzie ligt. De twee verdachten zijn ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1970, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur

Niezijl, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 687, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 68, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur

Ter Apelkanaal, A.G. Wildervanckweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1219, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur