Partij van de Arbeid

Jan Pronk voorzitter Europese programmacommissie

04-03-2008 10:58

In juni 2009 worden verkiezingen gehouden voor het Europees Parlement. In de aanloop hiernaar schrijft de Partij van de Arbeid een Europees verkiezingsprogramma. Jan Pronk wordt voorzitter van de programmacommissie.

PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen heeft Jan Pronk gevraagd voorzitter te worden van de programmacommissie: 'Het debat in Europa is de laatste jaren voornamelijk over de instituties en spelregels gegaan. Met het nieuwe Europese verdrag is de tijd aangebroken het over de inhoud te hebben. Jan Pronk staat bekend om zijn bevlogenheid op het internationale vlak. Met zijn lange staat van dienst als lid van het Europees Parlement, kamerlid, minister van Ontwikkelingssamenwerking en diverse internationale functies zijn wij vereerd dat Pronk leiding wil geven aan deze commissie.'

Het partijbestuur heeft in haar opdracht aan de commissie nadrukkelijk verzocht ook de leden, experts en diverse maatschappelijke organisaties te betrekken bij de opstelling van het programma. Het concept verkiezingsprogramma dat onder leiding van Jan Pronk wordt geschreven zal begin 2009 ter goedkeuring aan het PvdA congres worden voorgelegd.