Politie Flevoland

Bijtende honden gevangen: twee slachtoffers

Almere, 04-03-2008 o Dinsdagochtend rond 08.00 uur heeft de politie in de Bouwmeesterbuurt (Almere Buiten) twee loslopende honden gevangen. De honden hadden even daarvoor twee voorbijgangers gebeten. De twee slachtoffers, een 34 jarige man uit Amsterdam en een 10 jarige jongen uit Almere liepen daarbij verwondingen op aan kuit en enkel. De politie zette een hondengeleider in om de honden te vangen. Met hulp van buurtbewoners zijn de honden gevangen en door een dierenambulance overgebracht naar het asiel.

In de ochtend kreeg de politie een melding dat er een persoon gebeten zou zijn door een hond. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij twee herdershonden die agressief rondliepen en hapten naar voorbijgangers. Een van de voorbijgangers was de 10 jarige, hij werd bij het voorbij fietsen in zijn enkel gebeten en viel van zijn fiets.

Omdat de eigenaar nergens te bekennen was, werd een hondengeleider van de politie ingezet om de honden te vangen. Met hulp van buurtbewoners lukte dit. De twee herdershonden zijn door de politie in beslag genomen.

Later bleek dat ook de 34 jarige man uit Amsterdam slachtoffer was geworden van de bijtende honden. De gewonde man is met zijn verwondingen eerst naar het ziekenhuis gegaan, hierna meldde hij zich aan het politiebureau. De politie Almere Buiten onderzoekt hoe het kon dat de honden zonder toezicht op straat liepen.