Persberichten Eemland zuid, 12.05 uur.

Utrecht, 04-03-2008

Diefstal met geweld

AMERSFOORT De politie heeft aangifte opgenomen van een diefstal met geweld waarbij een 34-jarige man uit Bussum het slachtoffer werd van vijf agressieve mannen. Het slachtoffer verklaarde in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 maart het slachtoffer te zijn geworden van vijf jongens in de trein van 04.36 uur naar Bussum. De jongens zouden hem aangesproken en daarop geslagen hebben. Vervolgens werd zijn portemonnee afgenomen. Daarop gaf hij aan buiten bewustzijn te zijn geraakt en pas ter hoogte van Amsterdam bij kennis te zijn gekomen. Hij deed op maandag 3 maart aangifte.

De verdachten zouden vijf jongemannen zijn in de leeftijd van 18 tot 20 jaar, tussen de 1.75 en 1.80 m lang. Drie hadden een licht getinte huidskleur, twee een donker getinte huidskleur. Vier van de vijf hadden een normaal postuur, één was gezet. Drie jongens hadden hiphopkleding aan en droegen een petje. De gezette jongen droeg een blauw petje.

De politie roept getuigen op. Mogelijk hebben mensen voor of na het incident het vijftal gezien of hebben meer informatie over deze personen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie in Amersfoort via tel. 0900-8844.

Snelheidscontrole

LEUSDEN- Aan de Arnhemsestraat heeft de politie op maandagavond een snelheidscontrole gehouden. Tussen 19.45 uur en 22.00 uur zijn 744 bestuurders gecontroleerd op snelheid. Hiervan zijn 34 bestuurders bekeurd omdat zij zich niet hielden aan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 108 km/u.