Persberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 04-03-2008

Beginnend bestuurder

VREELAND Een beginnend bestuurder is in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 maart aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 03.50 uur controleerden agenten een 29-jarige automobilist uit Hilversum op de Provincialeweg N201. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 155 ug/l, bijna twee keer het wettelijke maximum van 88 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Snelheidscontrole

VREELAND Bij een snelheidscontrole op maandag 3 maart van 15.30 uur tot 17.30 uur op de Provincialeweg N201 werden 230 bestuurders bekeurd omdat zij de maximumsnelheid van 60 km/u negeerden. In die twee uur passeerden 2492 de radar. De bestuurder met de meeste haast reed 100 km/u.

Dronken verkeersregelaar

WOERDEN Een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op maandagavond 3 maart aangehouden voor openbare dronkenschap.

Rond 22.20 uur kreeg de politie de melding dat een dronken man op de Rijnstraat het verkeer aan het regelen was. Agenten gingen ter plaatse en op de Rijnstraat zagen zij een man midden op de rijbaan lopen. Hij stond met zijn armen te zwaaien en was overduidelijk zwaar onder invloed van drank. De verdachte, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden voor openbare dronkenschap en overgebracht naar het politiebureau.

Bij zijn fouillering werd een kleine hoeveelheid wiet en een kleine hoeveelheid van vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De verdachte kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en voor het bezit van de drugs wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Snelheidscontrole

WILNIS De politie heeft op maandag 3 maart van 15.20 uur tot 17.30 uur een snelheidscontrole op de Ir. Enschedeweg gehouden. Van 1475 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 17 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/u.

Bromfietser onderuit

WOERDEN Om een aanrijding met een auto te voorkomen, week een bromfietser op maandag 3 maart uit. Hij kwam in de berm ten val. De automobilist reed door.

Rond 14.45 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Woerden over de Veldwijk in de richting van Harmelen. ter hoogte van de volkstuintjes zag hij dat een grijze auto hem tegemoet kwam rijden. De Woerdenaar zag de auto recht op hem afkomen. Om een aanrijding te voorkomen, week de bromfietser uit, reed de berm in en kwam ten val. De automobilist reed zonder te stoppen door.

Door de valpartij liep de jongen letsel op aan zijn knie en voet. Zijn bromfiets raakte over de gehele linkerzijde beschadigd.

De politie stelt een onderzoek naar de doorgereden automobilist in. Aan getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Kledingdiefstal

MIJDRECHT Een 42-jarige vrouw uit Bellingwolde werd op maandag 3 maart aangehouden voor kledingdiefstal. Haar kompaan in het kwaad wist te ontkomen.

Rond 14.05 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Dorpsstraat dat twee vrouwen kleding in een tas stopten. Toen de medewerkster het tweetal aansprak, ging één van de verdachten ervandoor. De ander, een 42-jarige vrouw uit Bellingwolde, werd staande gehouden. Zij bleek voor bijna vijfhonderd euro aan kleding in een geprepareerde tas te hebben gestopt. Daarop werd zij aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

De vrouw werd naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Zij bleek afkomstig uit Mongolië, maar in Nederland een verblijfstatus te hebben aangevraagd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wisseltruc

ABCOUDE Een medewerkster van een winkel werd op vrijdag 29 februari het slachtoffer van een wisseltruc. Haar baas deed op maandag 3 maart aangifte.

Op vrijdagmiddag 29 februari rond 17.00 uur kwam een Engels sprekende man een winkel aan de Hoogstraat binnen. Hij kocht een pakje sigaretten en betaalde met een bankbiljet van 50 euro. Vervolgens twijfelde hij over zijn aankoop en besloot er toch vanaf te zien. Hij gaf het pakje terug en kreeg een biljet van 50 euro retour. Vervolgens zei hij dat de medewerkster zich had vergist en toonde haar dat zij hem een biljet van 10 euro had gegeven. Zij pakte de tien euro aan en gaf de man 50 euro.

De medewerkster vertrouwde het toch niet en gaf het door aan haar baas. Bij het terugkijken van de bewakingsbeelden zag de eigenaar vervolgens dat de man het teruggekregen bankbiljet van 50 snel omwisselde voor één van 10 en zodoende de medewerkster om de tuin leidde.

De eigenaar deed op maandag 3 maart aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Kop-staart onder invloed

TIENHOVEN _ Een 36-jarige vrouw uit Tienhoven botste op maandag 3 maart op haar voorligger. De Tienhovense bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Rond 07.25 uur reed de Tienhovense met haar auto over de Westbroekse Binnenweg. Zij zag te laat dat een voor haar rijdende 57-jarige automobilist uit Maarssen remde. Zij botste tegen de achterzijde van zijn auto.

De politie kwam ter plaatse. De automobiliste bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 535 ug/l, bijna tweeënhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vijf uur.