Gemeente Son en Breugel


Brandweer betrekt burgers bij brandveiligheid

De brandweer lanceerde onlangs officieel haar vernieuwde publiekswebsite www.brandweer.nl. De website richt zich vooral op het informeren van mensen en bedrijven over brandveiligheid. Brandweer.nl is daarmee een belangrijk middel om de burgers meer te betrekken bij de zorg voor brandveiligheid.

---

De vernieuwde website geeft uitleg over het werk en de organisatie van de brandweer, over zaken als het gebruik van brandblussers en rookmelders en over de regelgeving rondom het bouwen en gebruiken van (bedrijfs-)gebouwen. Op heldere, overzichtelijke wijze legt de brandweer uit dat gezamenlijk de hulpdiensten en de burgers veel kunnen doen om branden en incidenten te voorkomen en beheersen. De website zal in de toekomst verder worden aangevuld met verschillende toepassingen die bezoekers helpen om meer inzicht te krijgen in brandveilige situaties.

Het is de eerste keer dat de brandweerkorpsen samen een landelijk communicatiemiddel inzetten, zegt bestuurslid Paul Pattynama van de NVBR. Met de site kunnen mensen snel informatie zoeken over thema's als veilig klussen en rookmelders. Maar de website doet meer. Door de manier van vormgeven en vanuit de inhoud laat de brandweer zien wie ze is: daadkrachtig, deskundig en behulpzaam. Hiermee is weer een stap gezet naar een uniforme uitstraling van alle brandweerkorpsen in Nederland.