Persberichten Binnensticht, 12.20 uur.

Utrecht, 04-03-2008

Nog steeds veel woninginbraken in Zeist

ZEIST - In de afgelopen maand hebben er veel woninginbraken plaatsgevonden in Zeist. In de maand februari hebben veertig mensen aangifte van woninginbraak gedaan. Deze inbraken werden voornamelijk in de ochtenden en de avonden gepleegd en vooral op de zondag. De politie waarschuwt inwoners van Zeist om alert te blijven op woninginbraak.

Toegang via achterzijde woning

De woninginbraken vonden plaats rond het centrum van Zeist, maar ook in Hoge Dennen en Patijnpark. De buit bestond uit onder meer uit laptops, flatscreens, geld en mobiele telefoons. De inbrekers maakten onder meer gebruik van klikos om op het dak van een uitbouw van een woning of een balkon te komen, vaak aan de achterzijde van de woning(en). Door de ramen vervolgens open te breken, kwamen de daders binnen. De politie houdt verscherpt toezicht in de wijken waar veel woninginbraken plaatsvinden.

Berg klikos op in schuur of garage

De politie adviseert mensen om tijdens hun afwezigheid (ook voor het slapen gaan) alle deuren en ramen van de woning, maar ook die van de schuur, deugdelijk af te sluiten. Berg vooral ook klikos op in de schuur of garage! Als u uw huis verlaat, zorg er dan voor dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Laat een lichtje branden of maak gebruik van een tijdschakelaar. Hang flatscreens en lcd-tvs zoveel mogelijk uit het zicht op. Berg na gebruik ook de laptop uit het zicht op.

Oproep

De politie verzoek hondenbezitters om eens een andere route te lopen en nadrukkelijk uit te kijken naar verdachte situaties. Als u getuige bent van een verdachte situatie of een woninginbraak, neem dan direct via het alarmnummer 112 contact op met de politie. Let op het signalement van de verdachte personen en op kenmerken van eventuele vervoersmiddelen, zoals merk, type, kleur en het kenteken. Niet spoedeisende informatie kunt u doorgeven via het algemene nummer 0900-8844.

Twee overvallers aangehouden

DEN DOLDER Op maandagochtend 3 maart heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een supermarkt aan de Dolderseweg (Fornheselaan). Nadat de twee verdachten met de buit waren gevlucht, kon de politie een 23-jarige man en een 18-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op de kruising Dolderseweg/Amersfoortseweg.

Omstreeks 8.30 kwamen de twee verdachten, die hun gezicht hadden bedekt met een sjaal, de winkel aan de Dolderseweg binnen. Zij bedreigden vervolgens twee personeelsleden met een vuurwapen en eisten geld. Op dat moment waren er een paar klanten in de winkel aanwezig. De verdachten vluchtten daarna met een geldbedrag weg in een gereedstaande auto. Na de melding van de overval hebben agenten met meerdere autos in de omgeving naar de verdachten uitgekeken. Op basis van een goed signalement van de verdachten en hun vluchtauto konden de omstreeks 9.00 uur worden aangehouden op de kruising Dolderseweg/Amersfoortseweg.

Automobilist onder invloed

BILTHOVEN- Tijdens een alcoholcontrole heeft de politie in de nacht van maandag op

dinsdag een automobilist aangehouden die te veel gedronken had.

De man, een 62-jarige Soester, werd aan de Wieksloterweg zuidzijde gecontroleerd, waarop een blaastest werd afgenomen en bleek dat hij te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 695 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Snelheidscontrole

BUNNIK- De politie heeft op maandagavond aan de Schoudermantel een snelheidscontrole gehouden.

Tussen 19.30 uur en 22.15 uur zijn 1117 bestuurders gecontroleerd op snelheid. Hiervan zijn 226 bestuurders bekeurd omdat zij zich niet hielden aan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.