Resultaten onafhankelijk onderzoek optiekketens

04/03/2008 13:12

Anthill

Resultaten onafhankelijk onderzoek optiekketens

Eye Wish Groeneveld beste opticien van Nederland

Soesterberg - Eye Wish Groeneveld mag zich de beste opticien van Nederland noemen. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van mystery shoppingbureau Check Your Service in opdracht van Elsevier Retail. In het onderzoek werden in totaal vijf optiekketens betrokken. Eye Wish Groeneveld scoort het beste op service en advies.

Service en advies scoren 9,8
Eye Wish Groeneveld krijgt als totaalcijfer een 8,8. Wat in het oog springt, is het cijfer 9,8 voor service en advies. Ook de aspecten medewerkers (9,6) en klantbenadering (8,8) scoren goed.

Belofte waargemaakt
In de wereld van winkelketens is het moeilijk om klanten het gevoel van echte aandacht te geven. Uit het onderzoek blijkt dat Eye Wish Groeneveld haar belofte wel waar kan maken. Met een cijfer van 9,8 voor service en advies toont Eye Wish Groeneveld aan dat ze doen wat ze in hun commercial zeggen: het geven van 'échte aandacht'. Een citaat uit het onderzoeksrapport onderstreept dit: "De medewerker had alle tijd voor mij".

Het onderzoek
Mystery shoppingbureau Check Your Service bezocht in opdracht van Elsevier Retail de optiekketens Pearle Opticiens, Hans Anders, Het Huis, Specsavers en Eye Wish Groeneveld. De winkels werden beoordeeld op de aspecten entree, etalage, exterieur en interieur, service, advies, begroeting, verkoopkansen en klantbenadering. Van elke winkelformule zijn vier vestigingen bezocht, verdeeld over Nederland. De mystery shoppers gingen de winkels in met de vraag 'Ik zoek een goede zonnebril, omdat ik op strandvakantie ga. En ik wil ook beschermd worden tegen schadelijke UV-straling'.

Over Eye Wish Groeneveld
Eye Wish Groeneveld is een landelijke optiekketen met meer dan 70 jaar ervaring. Ze zijn ontstaan uit een zelfstandige opticien. De 120 winkels verdeeld over Nederland bieden keuze uit een gevarieerd en smaakvol assortiment, dat elk kwartaal geupdate wordt. De deskundige medewerkers nemen de tijd om net die éne bril te vinden.





http://www.eyewishgroeneveld.nl/persberichten