Politie Rotterdam Rijnmond


* KOP-STAART-AANRIJDING
SCHIEDAM - Maandagochtend rond half negen vond op de Mozartlaan een kop-staart-botsing plaats. Een 33-jarige automobilist uit Ridderkerk merkte vermoedelijk niet tijdig op dat voor hem een aantal auto's stil stonden voor het rode verkeerslicht. Bij de aanrijding die volgde waren 5 auto's betrokken. Een 33-jarige automobiliste uit Spijkenisse liep rug- en nekklachten op en is overgebracht naar het ziekenhuis nadat zij door de brandweer uit de auto was geknipt. Een 29-jarige automobiliste uit Brielle liep nekklachten op.


* INBRAAK IN BEDRIJF
MAASSLUIS - In een eetgelegenheid aan de Haven is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De eigenaar, een 34-jarige inwoner uit Maassluis was door het inbraakalarm gealarmeerd. Hierop werd een onderzoek ingesteld waarbij bleek dat een gokkast in het bedrijf was opengebroken. De Forensische Opsporing verricht een nader sporenonderzoek.


* VRACHTWAGEN VERLIEST DIESEL NA AANRIJDING

KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen reed maandagmorgen rond negen uur op de Boezemlaan met zijn vrachtwagen tegen een verhoogde stoeprand. Hierdoor raakte de brandstoftank lek en verloor de auto enkele honderden liters diesel. Door Ecoloss werd de weg schoongemaakt. Het ongeval zorgde voor verkeersstremming


* VERKEERSCONTROLES GEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Om de verkeersveiligheid te vergroten hield politiepersoneel van district Oost maandag op diverse locaties verkeerscontroles. Op de Alkenlaan zijn 8 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel of het niet gebruiken van een autozitje en voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs. Op de Bermweg werd de snelheid gemeten. Hier bleken twee automobilisten te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/uur. Op de Meeuwensingel kregen 11 automobilisten een bekeuring omdat ze te hard reden.


* MAN NATUURLIJKE DOOD GESTORVEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - De recherche van district Oost stelde maandagavond rond kwart over vijf een onderzoek in naar het overlijden van een 77-jarige Rotterdammer. De man werd in een vuilcontainer in de gemeenschappelijke afvalruimte van een flat aan de Buizenwerf aangetroffen. Na onderzoek bleek dat de man een natuurlijke dood was gestorven. Het lichaam van de man werd overgedragen aan de familie.


* MAN GEWOND BIJ BEDRIJFSONGEVAL
SOMMELSDIJK - Een 30-jarige man is maandagmiddag gewond geraakt. Rond twaalf uur kwam hij door nog onbekende reden met zijn hand klem te zitten tussen de stenenlift. Dit veroorzaakte een slagaderlijke bloeding. De inwoner van Steenbergen is overgebracht naar het Dirksland ziekenhuis. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.


* ROODLICHTCONTROLE GEHOUDEN
SPIJKENISSE - Weggebruikers die een rood licht negeren veroorzaken jaarlijks veel gevaarlijke verkeerssituaties. Om hen hier bewust van te maken worden er regelmatig roodlichtcontroles gehouden. Rond acht uur werden verkeersdeelnemers op de kruising Groene Kruisweg / Churchillaan en op de kruising Groene Kruisweg / Rozenlaan gecontroleerd. Op de eerste locatie werden 9 fietsers bekeurd voor het rijden door rood licht. Op de tweede bleken 19 fietsers een rood licht te negeren.


* BRAND
SPIJKENISSE - In de nacht van maandag op dinsdag ontstonden er twee kleine brandjes in tuinen aan het Baarsveen. Zowel in een bank als bij een blokhut ontstond rond respectievelijk twee uur en drie uur een kleine brand. De brandweer bluste de brandjes. De politie onderzoekt de zaak.


* RIJBEWIJS DRONKEN AUTOMOBILIST INGEVORDERD

HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft maandagavond het rijbewijs van een 49-jarige man uit Almere ingevorderd. Na een melding dat op de Roterij een dronken man zijn auto bestuurde, stelden agenten een onderzoek in. De automobilist probeerde voor- en achteruit met zijn auto te rijden en werd door agenten uit zijn auto gehaald. Omdat hij niet meer op zijn benen kon staan en duidelijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij gearresteerd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* AANHOUDING NA MOGELIJKE HELING
HELLEVOETSLUIS - Politieagenten van district de Eilanden hielden maandagmiddag vier personen aan. Het viertal had rond vier uur geprobeerd om sieraden te verkopen vanuit een auto aan de Plataanlaan te Hellevoetsluis. De benaderde personen vertrouwden het niet en waarschuwden de politie. Agenten waren snel aanwezig en konden de auto ter hoogte van een benzinestation op de Groene Kruisweg staande houden. Uit kort onderzoek bleek dat één van de inzittenden eerder aangehouden was voor oplichting. Vervolgens is het viertal (man, vrouw, twee kinderen) zonder vaste woon of verblijfplaats in de leeftijd 10 tot 33 jaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in afwachting van het onderzoek.