Politie Twente

Persberichten Politie Twente
dinsdag 4 maart 2008

Fietser verleent geen voorrang

Enschede

Een 52-jarige man uit Hengelo raakte maandag 3 maart gewond bij een aanrijding met een 40-jarige automobilist uit Oldenzaal. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Auke Vleerstraat en de Strootsweg in Enschede.

Op maandag 3 maart werd omstreeks 8.00 uur gemeld dat er een aanrijding tussen een fietser en een automobilist had plaatsgevonden op de kruising van de Auke Vleerstraat en de Strootsweg in Enschede. Ter plaatse troffen agenten een 40-jarige Oldenzaalse automobilist en een 52-jarige fietser uit Hengelo aan. Uit de verklaringen van beide mannen bleek, dat de 52-jarige met zijn fiets over de Strootsweg was gereden, in de richting van de Auke Vleerstraat. Op de kruising van beide wegen stak de man de kruising rechtdoor over. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de, voor hem van links over de Auke Vleerstraat komende, 40-jarige automobilist. De 40-jarige kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Bij de aanrijding raakte de 52-jarige fietser uit Hengelo gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-027309)

Hennepkwekerijen aangetroffen

Hengelo

In woningen aan de Nieuwstraat en de Jasmijnstraat in Hengelo werden maandag 3 maart in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen.

Op maandag 3 maart voerde de politie in woningen aan de Nieuwstraat en de Jasmijnstraat in Hengelo controles uit op de mogelijke aanwezigheid van hennepkwekerijen. Bij onderzoek in de woning aan de Nieuwstraat bleek in een tweetal slaapkamers een hennepkwekerij te zijn gevestigd. De kwekerij, bestaand uit 578 planten, werd ontmanteld. In de woning bleek niemand aanwezig te zijn. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de aangetroffen kwekerij.

In een woning aan de Jasmijnstraat werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. Ook deze kwekerij, met in totaal 303 planten, werd ontmanteld. De 44-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bij beide woningen werden alle planten en aangetroffen apparatuur om de kweek mogelijk te maken, in opdracht van de Officier van Justitie, in beslag genomen en vernietigd. (08-019845)

Scooterrijder gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 21-jarige man uit Hengelo raakte maandag 3 maart gewond bij een aanrijding met een 44-jarige automobiliste uit Hengelo. De aanrijding vond plaats op de Berfloweg in hun beider woonplaats.

Op maandag 3 maart werd omstreeks 16.20 uur gemeld dat er een aanrijding tussen een automobiliste en een scooterrijder had plaatsgevonden op de Berfloweg in Hengelo. Volgens getuigen reed de automobiliste, een 44-jarige vrouw uit Hengelo, vanaf een parkeerplaats de Berfloweg op, om haar voertuig vervolgens te keren in de richting van het Berfloplein. Bij deze manoeuvre zag de vrouw een achteropkomende, 21-jarige scooterrijder uit Hengelo, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 21-jarige gewond raakte. Hij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-027657)

Man aangehouden wegens drugsbezit

Enschede

Een 35-jarige man uit Enschede werd maandag 3 maart aangehouden op de Rietmolenstraat in zijn woonplaats, omdat hij in het bezit was van drugs.

Op maandag 3 maart werd omstreeks 18.10 uur gemeld dat een man in een auto, die geparkeerd stond aan de Rietmolenstraat, door het lint ging. Ter plaatse troffen agenten bij de in de melding genoemde auto een 35-jarige man uit Enschede aan. De man verkeerde zichtbaar onder invloed van verdovende middelen. Toen de agenten de man aanspraken, liet hij een blauwe pil op de grond vallen. Onderzoek wees uit dat deze pil een illegale variant van het medicijn viagra is. In de auto van de 35-jarige werden onder meer een flesje met 28 gram GHB en meerdere zakjes cocaïne met een gezamenlijk gewicht van 6,7 gram aangetroffen.

De 35-jarige werd na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (08-027690)

Man mishandeld na onenigheid in verkeer

Hengelo

Een 37-jarige man uit Oldenzaal werd maandag 3 maart aangehouden, omdat hij een 22-jarige man uit Haaksbergen heeft mishandeld op Het Plein in Hengelo. Aanleiding voor de mishandeling was onenigheid tussen de beide betrokken over elkanders rijgedrag op de parkeerplaats.

Op maandag 3 maart werd omstreeks 20.00 uur gemeld dat een man een andere man mishandeld had in een winkel aan Het Plein in Hengelo. Ter plaatse spraken agenten met een 22-jarige man uit Haaksbergen. De man vertelde dat hij met zijn auto de parkeerplaats van Het Plein op was komen rijden. Bij het oprijden van het parkeerterrein had de 22-jarige een andere automobilist, die in dezelfde richting op de verkeerde weghelft reed, rechts ingehaald. Nadat de 22-jarige zijn auto geparkeerd had, kwam de andere automobilist verhaal halen. De 22-jarige negeerde de man en vervolgde zijn weg een winkel in. In de winkel werd de 22-jarige opnieuw lastig gevallen door de man. Omdat de man erg dicht bij de 22-jarige ging staan, duwde de 22-jarige hem weg, waarop de man hem op zijn hoofd sloeg. De 22-jarige deed aangifte van mishandeling.

Na onderzoek kon de politie omstreeks 21.15 uur een 37-jarige man uit Oldenzaal in zijn woning aanhouden in verband met de mishandeling. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd kon de 37-jarige in de loop van maandagavond weer in vrijheid worden gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-027741)

Vrouw rijdt onder invloed

Hellendoorn

Een 53-jarige vrouw uit Groningen werd maandag 3 maart aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde op de Ninaberlaan in Hellendoorn.

Op maandag 3 maart meldde een 51-jarige man uit Markelo omstreeks 23.10 uur, dat zijn 53-jarige vriendin uit Groningen met zijn auto was weggereden. De man meldde eveneens dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. De politie ging in de omgeving op zoek naar de genoemde auto en trof deze aan op de Ninaberlaan in Hellendoorn. De bestuurster werd aangehouden wegens rijden onder invloed en overgebracht naar het politiebureau om haar aan een alcoholtest te onderwerpen. Omdat het de vrouw niet lukte een blaastest af te leggen, werd een bloedproef afgenomen. De vrouw kreeg een rijverbod van 6 uur en kon in de loop van de nacht van maandag op dinsdag weer in vrijheid worden gesteld. Tegen de Groningse wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-027789)

Politie zoekt getuigen inbraak tankstation

Denekamp

In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 maart werd ingebroken bij een tankstation aan de Oldenzaalsestraat in Denekamp. De politie is op zoek naar getuigen.

Op dinsdag 4 maart werd omstreeks 01.25 uur gemeld dat er was ingebroken bij het tankstation aan de Oldenzaalsestraat in Denekamp. Ter plaatse bleek er inderdaad te zijn ingebroken bij het bedrijf. In de zaak werd een onderzoek ingesteld naar sporen die kunnen leiden tot de mogelijke dader(s) van de inbraak.

De politie wil graag in contact komen met mensen die in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 maart mogelijk iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het tankstation aan de Oldenzaalsestraat, dat mogelijk verband kan houden met de inbraak. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Dinkelland, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-027802)

Winkeldief steelt mogelijk ook fiets

Enschede

Een 19-jarige man uit Enschede werd maandag 3 maart aangehouden, omdat hij betrapt werd op een winkeldiefstal bij een zaak aan de Kalanderstraat in zijn woonplaats. De man wordt er eveneens van verdacht eerder die dag een fiets te hebben weggenomen bij het station in Enschede.

Op maandag 3 maart werd omstreeks 17.00 uur gemeld dat personeel van een winkel aan de Kalanderstraat in Enschede een man had betrapt op winkeldiefstal. De man, een 19-jarige Enschedeër, had getracht een trui weg te nemen, maar bij het verlaten van de winkel waren de alarmpoortjes afgegaan. Het personeel droeg de man over aan de politie. De 19-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de 19-jarige eerder die dag ook al was aangehouden voor een mogelijke fietsendiefstal. Omdat op dat moment de diefstal van de fiets niet te bewijzen viel, is hij na deze eerste aanhouding weer heengezonden. De 19-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hierbij zal de mogelijke fietsendiefstal opnieuw worden onderzocht. (08-027686)

Bejaarde man rijdt door na aanrijding

Enschede/Losser

Een 72-jarige man uit Losser werd maandag 3 maart aangehouden. De man had met zijn auto een aanrijding met een bollaard veroorzaakt op de kruising van de Mooienhof met de Kuipersdijk in Enschede. Hij reed na de aanrijding door.

Op maandag 3 maart meldde een getuige omstreeks 19.35 uur dat een automobilist op de kruising van de Mooienhof en de Kuipersdijk in Enschede een aanrijding had gehad met een bollaard. Volgens de getuige was de veroorzaker van de aanrijding doorgereden, met achterlating van een groot oliespoor. De politie stelde een onderzoek in naar de automobilist die de aanrijding veroorzaakt had. Naar aanleiding van het onderzoek kon een 72-jarige man uit Losser even later in zijn woning worden aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het verlaten van de plaats van een ongeval. (08-027735)

Beschonken bestuurder zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

Enschede

Een 27-jarige man uit Enschede werd maandag 3 maart aangehouden, nadat hij met een auto een aanrijding had veroorzaakt met een 58-jarige automobilist uit Enschede. De 27-jarige bleek onder invloed van alcohol te verkeren en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Op maandag 3 maart werd omstreeks 20.55 uur gemeld dat er een aanrijding tussen twee automobilisten had plaatsgevonden op de Deurningerstraat in Enschede. Ter plaatse spraken agenten met een 58-jarige man uit Enschede. Hij vertelde dat hij op de Deurningerstraat was aangereden door een andere automobilist. De veroorzaker van de aanrijding had de plaats van het ongeval verlaten en zat volgens getuigen op een bankje aan de Renbaanstraat. Terwijl de agenten op zoek gingen naar de man, werd gemeld dat hij inmiddels weer terug was op de plaats van de aanrijding. Omdat de agenten vermoedden dat de man, een 27-jarige Enschedeër, onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden. De man probeerde bij zijn aanhouding er vandoor te gaan, maar kon na een korte achtervolging worden achterhaald. De man werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau werd de man aan een alcoholcontrole onderworpen, waarbij hij 1,88 promille blies. Uit onderzoek bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. In de loop van maandagavond werd de man, na verhoor, weer in vrijheid gesteld. Tegen hem worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (08-027749)

Politie zoekt getuigen diefstal auto

Hengelo

Een 37-jarige man uit Almelo deed maandag 3 maart aangifte van diefstal van zijn auto. De man verklaarde van zijn auto beroofd te zijn op de Deldenerstraat in Hengelo. De politie is op zoek naar getuigen.

Op maandag 3 maart meldde zich een 37-jarige man op het politiebureau in Hengelo. Hij vertelde dat hij met een auto, een gehuurde zwarte Audi Q7 met Duits kenteken DO-ZZ19, omstreeks 18.40 uur over de A35 in de richting van Almelo was gereden. Op de A35 was ter hoogte van Hengelo een andere auto, eveneens een zwarte Audi Q7, achter de 37-jarige komen rijden. Terwijl de bestuurder van de andere Audi achter hem reed, gaf deze meerdere lichtsignalen. De 37-jarige vermoedde dat er iets mis was met zijn auto en stopte op de vluchtstrook. Toen hij geen mankementen kon constateren, vervolgde hij zijn weg richting de afslag Delden. De 37-jarige reed hier de autobaan af en sloeg vervolgens af in de richting van Hengelo.

Op de tweebaansweg richting Hengelo kwam volgens de 37-jarige een klein model, groenkleurige Citroën, met daarin vier inzittenden, op de linker rijbaan naast hem rijden. De bijrijdster van de Citroën had het raam geopend en gebaarde dat zij de 37-jarige iets wilde vragen. De 37-jarige opende eveneens zijn raam en sprak af te stoppen bij de verderop gelegen bushalte.

Bij de bushalte stopte de groene Citroën voor de auto van de 37-jarige. De man zag, terwijl hij stopte, dat de andere Audi Q7, die hij op de A35 reeds gezien had, achter hem stopte. De bestuurder en bijrijdster van de Citroën stapten uit en liepen op de auto van de 37-jarige af. Toen deze opnieuw het raam opende, boog het meisje zich naar voren en bedreigde de 37-jarige met een mes. Tegelijkertijd was de bestuurder van de Citroën om de Audi heen gelopen en ingestapt aan de bijrijderszijde. Deze man drukte volgens de 37-jarige iets in zijn nek, waarna het meisje via het achterportier instapte in de Audi. Onder bedreiging door de beide personen moest de 37-jarige zijn auto keren en richting Delden rijden. Ter hoogte van bejaardencentrum Trivium werd de 37-jarige gedwongen om uit te stappen, waarna het duo er met de auto vandoor ging in de richting van de A35 en de oprit richting Almelo opreed. De 37-jarige zag de andere Audi Q7 ook wegrijden richting Delden en vervolgens de afslag richting Enschede oprijden.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van het gebeurde aan de Deldenerstraat, of mensen die mogelijk de genoemde auto's na maandag 3 maart rond 18.40 uur nog gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hengelo, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.