Gemeente Purmerend

Gemeente Purmerend heeft nieuw telefoonnummer

29 februari 2008

Duidelijker en overzichtelijker voor haar klanten

Vanaf 3 maart is Gemeente Purmerend bereikbaar via één telefoonnummer: (0299) 452 452.
Klanten kunnen hier terecht voor al hun vragen, suggesties, meldingen en/of klachten aan de gemeente. Mede door de invoering van dit nieuwe nummer wordt de dienstverlening steeds klantgerichter.

Het nieuwe nummer is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur. De verschillende loketten van de gemeente zijn op dit moment nog niet allemaal op dezelfde tijden geopend. Op doordeweekse dagen kunnen klanten voor de meeste producten en diensten tussen 09.00 uur en 15.00 uur terecht in het stadhuis. Vergunningen kunnen tussen 09.00 uur en 12.00 uur worden aangevraagd. Tijdens de avondopenstelling op donderdag van 18.00 uur tot 21.00 uur, kan men alleen terecht voor de producten van bevolking. Later dit jaar worden de openingstijden van de verschillende loketten aangepast, zodat Purmerenders voor alle producten en diensten binnen dezelfde openingstijden terecht kunnen.

Wethouder Hans Krieger is blij met de invoering van het nieuwe nummer. "Wel zo makkelijk, één telefoonnummer voor alle gemeentelijke zaken. Na de mogelijkheid klachten via internet te melden en digitale producten aan te vragen, wordt er weer een belangrijke stap gezet voor de service aan de burgers van Purmerend. Zelf heb ik het telefoonnummer al geprogrammeerd in mijn mobieltje, dat scheelt veel zoekwerk!"

De invoering van één telefoonnummer maakt deel uit van een pakket van maatregelen dat de dienstverlening van gemeente Purmerend verder verbetert en vereenvoudigt. Zo zijn nu al steeds meer producten en diensten via de website van de gemeente aan te vragen. Deze digitale dienstverlening wordt de komende maanden verder uitgebreid.