Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Harderwijk- Vrouw gewond geraakt na aanrijding

Een 44-jarige vrouw uit Harderwijk is dinsdagavond rond 18:50 uur op de Scheepssingel licht gewond geraakt nadat een 46-jarige automobilist uit Rathenow (D) haar geen voorrang had gegeven.

De vrouw reed op haar fiets vanaf de Grote Poortstraat en wilde de Scheepssingel oversteken. De 46-jarige automobilist reed in de richting van de Burgemeester de Meesterstraat en verleende ter hoogte van de oversteekplaats geen voorrang aan de fietsster. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


---
Ermelo- Politie zoekt getuigen

Een 29-jarige bestuurder uit Harderwijk is op woensdagavond 27 februari rond 23:30 uur, op de A28 ter hoogte van Ermelo-Horst, met zijn personenauto van de snelweg gedrukt waarbij een bestuurder van een VW Transporter betrokken was.

De personenauto heeft hierdoor schade opgelopen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen die iets van het incident hebben gezien. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.


---
Hulshorst- Snelheidscontrole

De politie heeft een snelheidscontrole gehouden op maandagochtend 3 maart aan de Harderwijkerweg tussen Hulshorst en Hierden. Van de 1476 gecontroleerde passanten reden er 61 harder dan de toegestane maximum snelheid 60 km/pu. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/pu.


---
Vierhouten- Snelheidscontrole

De politie heeft maandagmiddag 3 maart een snelheidscontrole gehouden aan de Nunspeterweg tussen Halfweg en Vierhouten. Van de 217 gecontroleerde passanten reden er 30 harder dan de toegestane maximum snelheid 60 km/pu. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/pu.