Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Grootste Nederlandse filiaal The Sting aan het Pieter Vreedeplein.

Tilburg, 4 maart 2008 - De van oorsprong Tilburgse keten van modewinkels The Sting opent op 19 maart a.s. haar grootste Nederlandse filiaal aan het Pieter Vreedeplein. Door het grote winkeloppervlak (2.670 m2) is The Sting hier in staat, in tegenstelling tot de kleinere filialen, álle labels in hun assortiment aan te bieden.

Het begon ruim 25 jaar geleden aan de Heuvelstraat 62 in Tilburg, waar oprichter en eigenaar Herman Franzen zijn eerste kledingzaak opende die de naam The Sting droeg. Deze vestiging bestaat nog steeds, al ondergaat die aankomende zomer een gedaantewisseling. Vanaf augustus 2008 zal de naam Stangata, Italiaans voor Sting, op de gevel prijken. Stangata, een merk wat al door The Sting gevoerd wordt, zal hier haar eigen concept krijgen. Klanten vanaf circa 20 - 25 jaar vormen de doelgroep.

Creatief denken, veel humor en een bedrijfsfilosofie zonder kunstmatige regeltjes maken The Sting tot het bedrijf dat er nu staat: een ijzersterke winkelformule met zo'n 30 merken die in meer dan 70 filialen worden verkocht. Inmiddels is ook in Antwerpen een vestiging en zal in september 2008 het eerste filiaal in Duitsland geopend worden. Verwacht wordt dat in 2009 hier nog eens vier filialen bij komen. De vestigingen in Enschede en Maastricht trekken veel enthousiaste oosterburen, wat The Sting vertrouwen geeft in een succesvolle lancering in Duitsland.

Door de enorme groei van het kledingconcern is er behoefte aan uitbreiding van het bestaande distributiecentrum ontstaan. Deze uitbreiding wordt in 2008/2009 gerealiseerd op hetzelfde Tilburgse bedrijventerrein waar ook het hoofdkantoor van The Sting staat.

Het laatste nieuws
Nog 14 dagen tot de officiële opening van de winkels gelegen aan het Pieter Vreedeplein en de Pieter Vreedestraat. Kijk voor het laatste nieuws rondom de opening, de activiteiten daaromheen en acties in uw (plaatselijke) krant of surf naar www.hetnieuwegezichtvoor.nl.

Het project 'Pieter Vreedeplein' is een ontwikkeling van de Pieter Vreedeplein Ontwikkeling C.V.; een joint venture van Bouwfonds MAB en de gemeente Tilburg. www.pietervreedeplein.com.

einde bericht | 4 maart 2008