Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Datum: 4 maart '08

Betreft: Kulturhus Denekamp

B&W stemt in met Kulturhus Denekamp

Het college van B&W heeft dinsdag in haar vergadering ingestemd met de realisatie van het Kulturhus in Denekamp op de locatie Oranjestraat. Het college zal nu de raad voorstellen om eveneens in stemmen met dit voorstel.

Toelichting

In een eerder stadium werd de locatie door het college en de raad al positief beoordeeld. Vervolgens bleek de financiering niet volledig sluitend te zijn en ook een aantal zaken omtrent het bouwvolume en het eigendom en de exploitatie van het Kulturhus moest worden uitgezocht. In opdracht van de raad is vervolgens gezocht naar oplossingen om het Kulturhus in Denekamp aan de Oranjestraat te realiseren.

Er is de afgelopen periode door de initiatiefnemers, het Carmelcollege, de Bibliotheek Denekamp, de Muziekschool Dinkelland, Trimaran en de gemeente Dinkelland overeenstemming bereikt over de voorwaarden waaronder het Kulturhus gerealiseerd kan worden. De deelnemende partijen zijn het eens geworden over een sluitende investeringsopzet en een meerjarige sluitende exploitatiebegroting voor het Kulturhus. Daarnaast is afgesproken dat de gemeente de grond door middel van erfpacht beschikbaar stelt en de initiatiefnemers verenigd in de Stichting Kulturhus Denekamp het Kulturhus gaat bouwen en exploiteren. Binnenkort zal de gemeente om tafel gaan met de buurt om hen te informeren over de ontwikkelingen.

Alle partijen zijn zeer tevreden over het resultaat en verwachten dan ook dat met deze oplossing invulling is gegeven aan de opdracht van de raad. De raad zal zich binnenkort in haar vergadering moeten uitspreken over dit voorstel.

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Wethouder Rob Engbers, telefoonnummer 0541-854154 of Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.


---

PERSBERICHT

Datum: 04 maart '08

Betreft: WMO

Hulp bij het huishouden

Twentse gemeenten verlengen contracten met huidige zorgleveranciers

Sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning per 1 januari 2007 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het inkopen van hulp bij het huishouden in natura. Om geschikte zorgleveranciers te selecteren, schreven de 14 Twentse gemeenten in 2006 gezamenlijk een Europese aanbesteding uit. Op basis van de prijs-/kwaliteitverhouding werd destijds per gemeente een aantal zorgleveranciers gecontracteerd.

De gemeenten én gecontracteerde zorgleveranciers verrichtten het afgelopen jaar samen de nodige inspanningen om de hulp bij het huishouden voor cliënten zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze gezamenlijke investeringen en de tevredenheid van cliënten en gemeenten over de kwaliteit van dienstverlening van de zorgleveranciers zijn belangrijke redenen voor de Twentse gemeenten om de huidige contracten te verlengen. De Twentse gemeenten lieten de gecontracteerde zorgleveranciers eerder deze week weten dat de huidige contracten in ieder geval met één jaar, tot en met 2009, worden verlengd.

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Wethouder Rob Engbers, telefoonnummer 0541-854154 of Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.