Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Maart

Prinses Mxima en Oranje Fonds op bezoek bij sociale organisaties in Drenthe, 4 maart 2008

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezocht vandaag als beschermvrouwe van het Oranje Fonds twee organisaties in Drenthe.

Als eerste bezocht Prinses Máxima Stichting Present Assen. Deze organisatie bemiddelt tussen vrijwilligers en mensen die een hulpvraag hebben. De Prinses sprak uitgebreid met een groep vrijwilligers, met de oprichter van Present Nederland en met de vrijwilligers die voor Present Assen werken.

In de middag bezocht Prinses Máxima het dorpshuis Ous Hoes in Gieterveen. Zij maakte kennis met de vele gebruikers en sprak met de bestuurders over de rol die het dorpshuis vervult voor het verenigingsleven in het dorp. Beide organisaties worden gesteund door het Oranje Fonds. Door de inzet van vele vrijwilligers versterken de twee organisaties de sociale samenhang in hun werkgebied.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer EUR 22 miljoen aan organisaties die de samenhang in de Nederlandse samenleving versterken. Het fonds is in 2002 opgericht en aangeboden aan de Prins van Oranje en Prinses Máxima. Zij zijn beschermpaar van het Oranje Fonds en gaan geregeld met het Oranje Fonds op werkbezoek om nader kennis te maken met gesteunde organisaties.

4 maart 2004

* © RVD