Nieuw opinietijdschrift met "50 Manieren om Wilders de mond te snoeren

04/03/2008 15:27

Royal Minimag B.V.

Hoofdredacteur van Royal Minimag, Berrie Mutsaers, is het meer dan beu. In een gesprek licht hij toe: "We kunnen bijna niet meer wachten met het op de markt brengen van een nieuw opinietijdschrift, maar we hebben geduld". Hij geeft aan dat in het nieuwe opinietijdschrift Libelle en Margriet-achtige artikelen komen te staan met bijvoorbeeld de kop: "50 Manieren om Wilders de mond te snoeren". Maar dan humoristisch, spottend of belerend bedoeld. Of in de vorm van een specifieke column met de volgende tekst:

"Vrijheid van meningsuiting is een groot goed in Nederland, maar je moet er wel verantwoord mee om kunnen gaan. Er zijn politici die dat niet meer kunnen, waarvan Wilders er één is. Daarom stel ik de volgende maatregelen voor om hem tot de orde te roepen:


1) De persoonsbeveiliging opdoeken maar hem wel een alternatief bieden: de burka; kan ie anoniem door heel Nederland paraderen en het kost de Staat geen cent
2)
50)

Kortom, er bestaan vele manieren om hem tot nader inzicht te bewegen. Nederland te kijk zetten, wat hij nu doet, is niet zo erg, dat waait wel weer over. Maar mensen in (levens-)gevaar brengen is onverantwoord gedrag en dient te worden gecorrigeerd."

De lancering van het nieuwe opinietijdschrift staat gepland voor mei. Er zal een proefnummer verschijnen en als dit door de consument wordt gewaardeerd, dan verschijnt de nieuwe uitgave vanaf september in de kiosken.