Provincie Noord-Holland

Datum

4-3-2008

Onderwerp

Provincie en gemeenten werken samen aan filevrije zomer

Harriët Wijker

In de gemeenten Haarlem, Heemstede en Bloemendaal wordt de komende maanden op diverse plekken aan de weg gewerkt. De werkzaamheden zijn zo gepland dat in juli en augustus alle wegen richting het strand optimaal gebruikt kunnen worden. Tot die tijd kan in alle vier de gemeenten overlast ontstaan en is er sprake van omleidingen.

De provincie Noord-Holland houdt samen met de betrokken gemeenten, waaronder ook Zandvoort, de bereikbaarheid van de kust tijdens de werkzaamheden goed in de gaten. Indien nodig worden een aantal extra maatregelen getroffen worden om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zoals bijvoorbeeld de inzet van verkeersregelaars tijdens de paasraces.

Bloemendaal
De Julianalaan blijft tussen de rotonde Bloemendaalseweg en de rotonde Adriaan Stoopplein afgesloten voor doorgaand verkeer. Het riool wordt vervangen. De omleidingroute voor verkeer naar Zandvoort en Bloemendaal aan Zee is via de Julianalaan Zijlweg - Brouwerskolkweg. De omleidingroute van verkeer vanuit Zandvoort en Bloemendaal aan Zee is via de Kleverlaan - Verspronckweg. De werkzaamheden worden eind april afgerond.

Heemstede
Op de Zandvoortselaan wordt tussen de Vondelkade en de Leidsevaart een voorrangsplein aangelegd. De werkzaamheden duren tot medio juni. Tijdens de uitvoering van het werk is één rijbaangedeelte van de Zandvoortselaan afgesloten voor het verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de andere rijbaan of parallelweg. Ook wordt het kruispunt Zandvoortselaan- Leidsevaart aangepast. De aanpassingen leiden tot een vergroting van de capaciteit van dit knelpunt in de route naar de Zandvoort. Het kruispunt zal eind april drie nachten volledig zijn afgesloten. Begin mei zullen de werkzaamheden zijn afgerond.

Haarlem
Half februari 2008 start de gemeente Haarlem met het vervangen van de bestrating en het asfalt van het Statenbolwerk. Verwacht wordt dat deze werkzaamheden tot medio mei zullen duren. Voor het autoverkeer wordt éénrichtingverkeer ingesteld van west naar oost. De andere richting wordt omgeleid, via het Frans Halsplein Schoterweg Kleverlaan. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Van 22 maart (Paasweekend) t/m 31 maart is het Statenbolwerk in beide richtingen beschikbaar.

Provinciale weg N200 (Zeeweg)
Op de Zeeweg (N200) wordt tussen camping de Lakens en de boulevard Barnaart een rotonde aangelegd. Het werk is in volle gang, ter plekke is er één rijstrook per richting beschikbaar. Eind juni zijn de werkzaamheden zover gevorderd dat de weg weer helemaal open gaat. In september is beperkte parkeercapaciteit beschikbaar in Bloemendaal aan Zee. Bij drukte wordt verwezen naar de parkeerplaatsen aan de Boulevard Barnaart.

Omleidingsroute (download)