Gemeente Eemnes

Persberichten

Eemnes start houtkap bij gemeentehuis na uitspraak rechter

Vorige week ontving de gemeente de uitspraak van de rechter over de bomenkap rond het gemeentehuis. De rechter heeft daarbij de gemeente in het gelijk gesteld. Dat betekent dat projectontwikkelaar Leyten gebruik mag maken van zijn kapvergunning voor de bomen rond de tennisbaan en dat de gemeente opdracht gaat geven aan een aannemer om de bomen rond het gemeentehuis te kappen.

De gemeente Eemnes gaat snel aan de slag omdat het broedseizoen van de vogels nadert. Tussen 15 maart en 15 augustus mag er niet meer gekapt worden.
De verwachting is dat de werkzaamheden tot dinsdag 11 maart duren. Voor een groot aantal bomen is een herplantplicht. Omwonenden en de tennisvereniging worden bij die plannen betrokken. Niet alle bomen waarvoor een vergunning is afgegeven worden volgende week gekapt. Een aantal kan blijven staan totdat daadwerkelijk met de bouw wordt begonnen. Het kappen van de bomen is nodig om voorbereidingen te treffen voor de bouw van het nieuwe dorpshart. Langs het gemeentehuis moeten kabels en riool worden aangelegd en bij het water komen nieuwe duikers voor het verleggen van de Laarderweg. Rond de tennisbaan moet plaats worden gemaakt voor de aanleg van een nieuw tennispaviljoen.

Het bestemmingsplan voor het dorpshart wordt morgen met de provincie besproken. Wanneer deze het plan goedkeurt zal de gemeente in ca. anderhalf jaar tijd het dorpshart realiseren. In april zal een informatieavond voor de omwonenden worden gehouden.

(Gepubliceerd 03-03-2008)