NOVA

04-03-2008

Erop of eronder voor Hillary
Het bloedstollende gevecht in het Democratische kamp in de VS bereikt een nieuwe climax. Vandaag zijn de voorverkiezingen in Texas en Ohio. Hillary Clinton moet in deze staten met grote overmacht winnen wil zij kans blijven maken op de Democratische nominatie voor de presidents-verkiezingen. NOVA-correspondent Willem Lust doet verslag vanuit Austin in Texas.

Lees hier het weblog van Willem Lust.

Slechte medische zorg in detentiecentra
De medische zorg in Nederlandse detentiecentra schiet te kort. 'Niet criminele' vreemdelingen die soms langer dan een jaar tevergeefs achter de tralies op uitzetting wachten, krijgen niet de medische zorg die ze moeten krijgen. Een arts uit de detentiecentra luidt de noodklok. Zijn verhaal wordt bevestigd door bewakers en door ex-gedetineerden waarmee NOVA sprak.

Den Haag Vandaag
PvdA-leider Wouter Bos ergert zich aan PvdA'ers
die roepen dat er minder gepolariseerd moet worden in het integratiedebat. In een interview in de Volkskrant van zaterdag stelt Bos: "Geen emancipatie zonder polarisatie." Bos gaat hiermee in tegen PvdA-minister Vogelaar van Integratie die zich krachtig uitsprak tegen de harde taal van politici en de toenemende polarisatie in Nederland. In NOVA het laatste nieuws uit politiek Den Haag.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)

180 ambtelijke delegaties
naar Nederlandse Antillen

Kroongetuige Peter la S. voor de rechter

Ecohuis tegen de vlakte?


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht