Gemeente Heemskerk


dinsdag, 04 maart 2008

Bloembakken tegen fietsen op de stoep

Om het fietsen op de stoep op de Maerten van Heemskerckstraat ter hoogte van de winkels Decorette, bloemsierkunst Ilse en Deen te ontmoedigen worden bloembakken op de stoep aangebracht en worden rolstoelafritten verlegd. Dit is één van de 'beste ideeën voor de buurt' die tijdens de buurtcontractavond van Hart van Heemskerk naar voren kwamen. Naar verwachting worden de bloembakken in mei geplaatst.

Het projectteam Hart van Heemskerk en enkele andere bewoners hebben samen met deskundigen op de Maerten van Heemskerckstraat gekeken naar mogelijkheden om het fietsen op de stoep, met alle risico's van dien, te ontmoedigen. Het projectteam heeft daarbij rekening gehouden met het idee van een bewoner uit het Hart van Heemskerk om in dat kader bloembakken op de stoep te plaatsen. Tijdens het bezoek werden logische plaatsen aangewezen waar de bloembakken neergezet kunnen worden. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met het feit dat de doorgang voor boosters en kinderwagens gewaarborgd blijft. Na overleg met Deen kon de definitieve plaats vastgesteld worden: één bij de nooduitgang van Deen en één op de stoep voor de Decorette.

Ook werd er door bewoners geopperd om de rolstoelafritten bij Het Plankier en bij de Decorette naar een andere (nabije) plek te verleggen, waardoor er geen logische 'aansluiting' meer bestaat tussen de stoep en het fietspad langs Het Plankier. Ook dit idee wordt overgenomen. De gebruikers van een booster of rolstoel krijgen binnenkort dan ook te maken met een iets andere route over het Kerkplein.

---