Minister Verburg geeft subsidie aan innovatie in de visketen

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) opent op 6 maart de subsidieregeling 'Innovatie in de visketen'. Iedereen die actief is in de visserij of aquacultuur kan een subsidieverzoek voor een innovatieproject indienen. De innovatieprojecten moeten gericht zijn op de ontwikkeling of het testen van nieuwe, innoverende technieken die de visserij duurzamer en economisch rendabeler maken. Een innovatieproject kan ook gericht zijn op nieuwe vormen van samenwerking in de visketen.

De subsidieregeling 'Innovatie in de visketen' wordt voor een periode van drie weken opengesteld. Minister Verburg heeft voor deze innovatieregeling 3 miljoen euro beschikbaar. Halverwege 2008 volgt een tweede openstelling. De maximale subsidie per aanvraag is 500.000 euro.

De innovatieregeling heeft het karakter van een tenderregeling. Dit betekent dat de beste projecten als eerste voor subsidie in aanmerking komen. Het Visserij Innovatie Platform (VIP) adviseert de minister over de geschiktheid van de aanvragen. Aanvragen moeten worden ingediend bij LNV-Loket van het ministerie van LNV. Een innovatieproject moet altijd in samenwerking met een wetenschappelijke of technische instantie worden uitgevoerd.

De innovatieregeling is een van de regelingen die de komende jaren onder het Europese Visserij Fonds van kracht worden.

Zie voor meer informatie en de brochure over de subsidieregeling 'Innovatie in de visketen' inclusief toelichting en voorwaarden www.hetlnvloket.nl en www.visserijinnovatieplatform .


Noot voor de redacties (