De eerste 100 dagen van wethouder Vermue-Vermue

Op 12 juli was Marga Vermue-Vermue 100 dagen werkzaam als wethouder in de gemeente Borsele. Die dagen zijn uren, dagen (en nachten), weken en maanden geweest van investeren. Investeren in het leren kennen van mensen, de nieuwe werkomomgeving, een nieuwe werkmethode, nieuwe politieke verhoudingen van dualisering, etc..

Kortom, een zeer intensieve, maar ook een zeer boeiende periode als beginnend wethouder die een bijdrage levert aan een continue in ontwikkeling zijnde samenleving van Borsele.

Om u een kijkje in de keuken te geven volgen hieronder enkele belangrijke wapenfeiten, die in de eerste 100 wethoudersdagen de revue zijn gepasseerd.

Portefeuille jeugd en sport

* Uit onderzoek blijkt dat er grote belangstelling voor een jeugdraad blijkt te bestaan.

* Grootschalige jeugdevenementen zullen in nauw overleg met de te installeren jeugdraad worden georganiseerd.
* Het zomerstageproject pakt groots uit en wordt een enorm succes.
* Het professionaliseren van de tieneropvang in de Cyberzolder is in volle gang.

* Het sportloket is bijna gereed. Medio september 2002 is de eerste klant hierbij welkom.

* De nieuwsbrief âBorsele beweegt' heeft het daglicht gezien.

Portefeuille verkeer en vervoer

* De boeiende, maar ook lastige discussie rond de afsluiting van de wegen in âs-Heerenhoek heeft tot een bevredigend resultaat geleid.
* Het opknappen van de Sloeweg door de provincie Zeeland betekent ook vier maanden overlast. Tijdens een inspraakavond op 9 juli is bekeken hoe deze overlast tot een minimum beperkt kan worden.
* De omwonenden van het Langeweegje worden betrokken bij de problematiek rond de verkeersveiligheid en hun visies worden verwerkt.

* De discussies rond de komst van de WCT en de infrastructuur rond de WCT en de Westerscheldetunnel hebben de nodige aandacht gevergd.

* De discussie rond de snelwegontsluiting bij het Oosterscheldeziekenhuis is in volle gang.

Portefeuille financiën

* De voorbereiding van de kadernota 2003 - 2006 heeft veel discussie opgeleverd. Met name de nieuwe werkwijze in het dualisme was voor zowel de raadsleden als de collegeleden erg wennen.

Portefeuille ruimtelijke ordening

* De maatschappelijke discussie rond de Borsatlas heeft tot een breed en compleet beeld geleid.

* De discussie rond het rapport van het bestuurlijk platform De Bevelanden genaamd 'Ontwikkelingsperspectief één De Bevelanden' heeft de nodige duidelijkheid geschapen en tot een eenduidig standpunt in de gemeenteraad geleid.

Natuurlijk, bovenstaande werkzaamheden zijn slechts een greep uit de vele werkzaamheden die er reeds gebeuren in de portefeuille van wethouder Vermue-Vermue. Dat hierin de overige leden van het huidige en het vorige college ook een rol hebben gespeeld, spreekt voor zich. Indien het huidige college op dezelfde voet doorgaat, is zij ervan overtuigd dat dit âsamen gaan, samen doen' leidt tot een respectvolle, verantwoordelijke maatschappij waarin naast materiële zaken ook normen en waarden in alle 15 kernen van Borsele prima tot hun recht komen.

Natuurlijk, het kan altijd beter. Verbeteren is en blijft een continue proces. Heeft u verbeterpunten, laat het weten. Tijdens het wethoudersspreekuur kunt u uw vraag, probleem, etc. mondeling aan wethouder Vermue-Vermue kenbaar maken. De data van de spreekuren vindt u na de vakantieperiode weer in de Borselse Bode. Heeft u geen gelegenheid om op het spreekuur te komen, dan kunt u uw op- en aanmerkingen natuurlijk ook kwijt via de elektronische snelweg: mmdvermue-vermue@borsele.nl