Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 04-03

BREDA, 4 maart 2008

Politie heeft handen vol aan winkeldieven

BREDA: De politie heeft maandagmiddag de handen vol gehad aan diverse winkeldieven. Twee van hen zijn weer op vrije voeten gesteld, de derde winkeldief betrof een veelpleger die conform de richtlijnen met het Openbaar Ministerie in verzekering is gesteld.

Een 45-jarige man uit Etten-Leur is rond 13.30 uur aangehouden bij een bouwmarkt aan de Grenssteen. De man wilde een setje bitjes meenemen, zonder te betalen. Personeel had hem door en pakte hem in de kraag. Gealarmeerde agenten namen de man mee naar het bureau. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Bij een supermarkt aan de Belcrumweg werd tegen 15.00 uur een 50-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij probeerde diverse levensmiddelen te stelen, maar werd betrapt. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Daarna werd direct weer aangehouden, omdat hij nog een onherroepelijk vonnis had openstaan. Omdat hij die 50 euro boete niet kon betalen, mocht hij nog een dagje blijven zitten.

Een 29-jarige Bredanaar werd om 15.30 uur bij een supermarkt aan de Haagdijk aangehouden. Hij wilde haarverzorgingsproducten ter waarde van 67 euro stelen, maar liep tegen de lamp. De man, die alles ontkent, gedroeg zich erg agressief bij zijn aanhouding. Op het bureau is hij in verzekering gesteld. De man staat geregistreerd als veelpleger. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Agenten Donkere Dagen Offensief pakken twee verdachten

BREDA: Het speciale team dat in het centrum van Breda werkt in het kader van het Donkere Dagen Offensief, heeft maandagmiddag twee verdachten aangehouden. Het team concentreert zich op winkel- en fietsendieven, veelal veelplegers, en auto-inbrekers die voor veel overlast in de binnenstad zorgen. In totaal heeft dit team sinds oktober al circa verdachten aangehouden. Het merendeel betreft veelplegers.

Kort voor 14.00 uur werd op de Haven een 48-jarige Bredanaar aangehouden. Hij liep met een fiets waarvan het slot was doorgeslepen. De man vertelde dat hij de fiets had weggenomen. In een fietstas zaten zeventien pakken kaas. Ook hierover kon de Bredanaar geen plausibele verklaring afleggen. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Een 24-jarige Bredase vrouw werd kort na 14.00 uur aangehouden nabij de Barones. Ze had een tas voor huidverzorgingsproducten in een drogisterij klaargezet om te stelen, maar toen ze zich betrapt voelde, liet ze de tas staan en vluchtte weg. Desondanks konden agenten in burger haar aanhouden en op het bureau in verzekering laten stellen.

Bredanaren aangehouden na mishandeling cameraploeg

BREDA: Twee Bredanaren (39 en 46 jaar) zijn maandagmiddag aangehouden op verdenking van openlijk geweld. Het tweetal stond rond 15.30 uur buiten bij opvangcentrum 't IJ toen een cameraploeg van SBS6 vanaf de openbare weg filmde. De mannen waren het daarmee niet eens en mishandelde de verslaggever en camerman. Ook werd een camera vernield. Na het incident belde de ploeg de politie die direct in atie kwam. Op basis van de beschrijving van de SBS-medewerkers konden agenten het tweetal inrekenen. De jongste verdachte heeft bekend geslagen te hebben, de oudste verdachte zit nog vast.

Inwoner Etten-Leur mishandelt vrouw in hun woning

ETTEN-LEUR: Een 37-jarige man uit Etten-Leur is dinsdagmorgen rond 02.15 uur aangehouden wegens huiselijk geweld. Zijn vrouw vluchtte weg uit hun woning in de wijk Grauwe Polder, nadat de vrouw naar eigen zeggen was mishandeld. Het slachtoffer waarschuwde haar buren die de politie belden. De verdachte, die zelf alles ontkent, sloeg haar diverse malen en kneep haar keel dicht. De verdachte is ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul