Gemeente Harenkarspel


Gemeenteprijs voor Paardrijvereniging De Vrije Teugel

Vrijdagavond 29 februari organiseerde de gemeente Harenkarspel een waarderingsfeest om vrijwilligers in de zorg te bedanken voor hun inspanningen. Aan Paardrijvereniging De Vrije Teugel werd een financiele aanmoedigingsprijs van 250 euro uitgereikt.

Voor deze prijs waren drie organisaties en hun goede doelen genomineerd. Twee minuten lang mochten zij een betoog houden waarom zij de prijs zouden moeten ontvangen. Dagopvang Dirkshorn wilde het geld besteden aan een duo-fiets, zodat mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen toch nog kunnen rijden. Carol Korevaar hield hiervoor een warm pleidooi. Zonnebloem afdeling Warmenhuizen bestaat 25 jaar en wilde een dagje Artis mede-bekostigen met de prijs, zo zei Margot Kossen. En De Vrije Teugel uit Waarland wilde het geld besteden aan een kunststof zadel. De Vrije Teugel is een paardensportvereniging voor gehandicapten. Voor het zadel werd gepleit door Jan Wever en hij ontving het meeste applaus voor zijn pleidooi.

De avond vond plaats in Caraïbische sfeer. Het college heette de gasten welkom met een cocktail. Er speelde een Salsaband. Na de prijsuitreiking kwamen grote knuffelberen binnen die iedereen gingen belonen voor hun vrijwilligerswerk; ze deelden warme persoonlijke knuffels uit.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,

1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,

1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600